Părinți de nota 10

Pe cine iubești mai mult? Pe mami sau pe tati? Vă rog eu, nu mai întrebați copiii așa ceva!

Pe cine iubești mai mult? Pe mami sau pe tati? Pe vremuri (și sper că a rămas pe vremuri), întrebarea asta îmi era adresată de unchi, de mătuși, de vecini sau de orice străin cu mintea cât o nucă.

Altfel nu pot să spun, îmi pare rău. Vinovăție, confuzie și obligația de a răspunde unei întrebări atât de impertinente. Asta simțeam și numai ce scriu aceste cuvinte și deja mi se zbârlește părul pe mine.

Așa… că există persoane care pun întrebări stupide.

Părinții sunt ca mâinile pentru copil. Unul e mâna stângă, celălalt e mâna dreaptă.

Nu poate alege. Nu are de ce să aleagă! În fond, e ca și cum noi am fi întrebați pe cine iubim mai mult? Pe copilul mai mare sau pe copilul mai mic?

Dragi părinți, atunci când se trezește un binevoitor să pună întrebări incomode, răspundeți voi în locul copilului „Îi iubește pe amândoi în egală măsură așa cum și noi îl iubim la fel de mult”.

Dacă ai orice urmă de bănuială că ar exista persoane care să-l întrebe așa ceva, învață-l să răspundă întotdeauna cu „pe amândoi”.

Sigur că un copil poate prefera să vorbească mai mult sau mai des cu unul dintre părinți (de exemplu, fetițele se pot identifica mai ușor cu mamele, lucru bazat pur și simplu pe sex), dar asta nu are legătură cu iubirea.

Este evident că o adolescentă preferă să-și transforme mama în confidentă, dar, repet, asta nu înseamnă că îl iubește mai mult sau mai puțin pe celălalt.