Părinți de nota 10

Ce efecte pot apărea când nu mai iei contraceptive

Deși nu vei observa, vei începe să ovulezi din nou, iar dacă până de curând luai anticoncepționale pentru a controla sângerările abundente sau pentru a avea o menstruație regulată, aceste probleme pot să reapară imediat ce oprești pastilele.

Altfel, dacă luai anticoncepționale pentru a controla bufeurile, este foarte posibil ca acestea să reapară după încetarea administrării pilulelor. Dacă pilulele te ajutau să ai un ten mai curat, odată oprite, se poate să reapară problema acneei.

Dacă ești una dintre acele femei cărora menstruația le aduce și o stare de iritabilitate, ei bine, lipsa anticoncepționalelor poate readuce în lumină sindromul premenstrual.

Unele femei pot observa că au un apetit alimentar mai crescut după ce au oprit anticoncepționalele, iar pe de altă parte, dacă pilulele te făceau să reții apă, acum ai putea pierde în greutate.

Însă, orice efect secundar minor nu va dura mai mult de o lună sau două. Efectele secundare ce apar în timpul administrării anticoncepționalelor pot fi mai mari și mai numeroase decât atunci când renunți la ele.

Deși poți opri administrarea anticoncepționalelor în orice moment, chiar în mijlocul lunii, ține cont că acest lucru poate provoca imediat sângerarea și îți poate da peste cap ciclul menstrual.f

Uterul tău poate deveni confuz, dar asta nu înseamnă că ești la menstruație. Poți sângera timp de două săptămâni și nu ai cum să controlezi asta. Dacă vrei să eviți sângerările neregulate, așteaptă până termini folia de anticoncepționale.

Un alt motiv pentru a aștepta este acela că poți să-ți contorizezi ovulația pentru a nu rămâne însărcinată dacă nu planifici aceasta.

Odată ce nu mai iei anticoncepționale, fii atentă la ciclul menstrual. Dacă nu revine la normal în două-trei luni, mergi neapărat la medic. Ar putea fi vorba de o problemă de sănătate.