Părinți de nota 10

Descoperire de ultimă oră: Cu cât îți îmbrățișezi mai mult copilul, cu atât va fi mai inteligent

Dacă sunteți acel tip de părinți care își îmbrățișează tot timpul copilul este indicat să continuați, pentru că, potrivit unor noi cercetări, afecțiunea fizică în timpul perioadei de dezvoltare a copilului este extrem de importantă.

Potrivit studiului, realizat la Spitalul de Copii Nationwide, din Ohio, cu cât îmbărțișezi mai mult un copil, cu atât creierul lui se dezvoltă mai bine.

La realizarea studiului, ce își propunea să analizeze cât de bine răspund bebelușii la contactul fizic, au participat 125 de copii, unii dintre ei, născuți prematur și alții născuți la termenul stabilit.

Conform studiului, bebelușii născuți prematur au fost mai puțin receptivi la atingeri decât cei care nu au fost născuți prematur, de asemenea, copii cărora li s-a oferit atenție sporită din partea asistentelor medicale și părinților au oferit un răspuns mai puternic.

Potrivit cercetătorului Nathalie Maitre, această ultimă descoperire relevă faptul că ceva atât de simplu cum este contactul fizic ar putea face o mare diferență între modul în care se dezvoltă creierul celor mici.

„Asigurați-vă că bebelușii născuți prematur beneficiază de o atenție sporită, mai ales în ceea ce privește îngrijirea pielii lor ce le va ajuta creierul să răspundă atingerilor mici în modul similar în care o fac acei nou-născuți care au petrecut în pântecul mamei toată sarcina”, a declarat Maitre pentru Science Daily.

Așadar, îmbrâțișați-vă copiii cât de mult puteți, deoarece afecțiunea este vitală pentru dezvoltarea creierului lor.