Părinți de nota 10

5 reguli de educare a copiilor de la mamele din Rusia despre care în alte țări nici nu se știe

Să descoperim specificul educației în Federația Rusă ne-a ajutat artista Natalia Ionova. Pe rețelele de socializare ale Nataliei Ionova deseori poți vedea poze cu ținutele pe care le poartă, silueta bine conturată de mamă a doi copii și desigur imagini cu fetele ei.

Cântăreață în vârstă de 31 de ani nu ezită să își expună părerea în anumite cazuri. Tema recent abordată de cântăreață este: educația copiilor. Natalia și soțul său Alexandru, educă două fetițe, Vera – de 6 ani și Lidia – de 10 ani. Iată ce sfaturi și ideii am desprins de la ea:

Să cerți copiii este inutil, cu ei trebuie să comunici deschis pentru ai face să te înțeleagă și audă.

Trebuie să ai o atitudine bună fața de copii tăi, să-i tratezi ca pe o personalitate. „Pentru că fiecare are dreptul să greșească, să învețe și să câștige”

Natalia a accentuat că părinții nu pot trăi viața copiilor, să-i ocrotească de tot ce-i înconjoară, probleme, neplăceri, înfrângeri, etc. Copiii trebuie educați cu grijă și precauție. Atunci când cresc, ei trebuie să poată decide independent ce este bine pentru ei și ce nu. Alte idei ale interpretei:

Trebuie să faci deosebire între educația copiilor și ajutorul la crearea personalității lor.

În relația dintre mamă și copil contează echilibrul și încrederea.

Soții afirmă că copii săi deja îi uimesc cu ideii creative și ambiție. Vera, fiica lor de 10 ani, deja își formează propria sa părere și cu încredere în sine o expune și altora.

„Fiecare mamă educă copii așa cum știe mai bine, însă niciodată nu trebuie să uite de personalitatea și capacitățile copiilor săi. Îmi este frică să nu fac rău copiilor mei”, a mai spus artista de origine rusă.