Părinți de nota 10

Chiar dacă nu recunosc, mamele se simt mereu vinovate pentru niște lucruri. Care sunt acestea

Orice mama are indoielile ei atunci cand vine vorba despre cresterea copiilor, indiferent de varsta, statutul social sau de venituri. Simplul fapt ca te simti vinovata arata ca iti pasa si este o dovada a faptului ca esti o mama care are in permanenta in vedere binele copilului.

Iata care sunt cele 7 lucruri din cauza carora mamele se simt vinovate.

Hranirea bebelusului cu lapte praf

Fie ca este vorba despre o problema legata de cantitatea de lapte, despre faptul ca te-ai intors la serviciu sau orice alt motiv ai avea pentru stoparea alaptatului, trebuie sa stii ca foarte multe mame apeleaza la formula cu lapte praf atunci cand vine vorba despre alimentatia copilului.

Folosirea televizorului pentru a-l tine ocupat

Timpul este una dintre cele mai importante resurse ale unei mame si, uneori, atunci cand vrem sa mai facem cate ceva prin casa il mai lasam pe micut in fata televizorului in timp ce ne vedem de treburi. Desi acest lucru ne ajuta mult, apare si sentimentul de vinovatie legat de faptul ca micutii petrec mult timp in fata televizorului.

Lipsa de preocupare fata de ecologie

Faptul ca nu esti preocupata de mediul inconjurator si de reciclare te face sa te simti vinovata de cand ai devenit mama, cel putin asa arata studiile. Potrivit analizelor, oamenii devin mai grijulii cu mediul incojurator atunci cand au copii, asa ca atunci cand din comoditate prefera sa dea o fuga pana la magazin in masina si nu cu bicicleta, se simt in mod automat vinovati.

Fast-food si snacks-uri

Dupa o zi lunga si stresanta e mai usor sa dai comanda de o pizza sau sa iei in drumul spre casa cateva sandvisuri de la un restaurant tip fast-food, insa foarte des acest lucru te face sa te simti vinovata. Cata vreme nu exagerezi si alegi optiuni mai sanatose din meniurile fast-food-urilor, nu ar trebui sa-ti faci neaparat griji.

Angajarea unei bone

Multe mame se simt vinovate atunci cand angajeaza o bona care sa aiba grija de micut cata vreme ele sunt la serviciu. De fapt, studiile arata ca mamele care se intorc la lucru inainte ca micutul sa implineasca 2 ani se simt foarte vinovate si simt sa-si neglijeaza copilul.

Ridicarea tonului

Sa fii mama poate fi destul de stresant si trebuie sa ai o rabdare de fier. Uneori, cand oboseala ne doboara, scapam un tipat aproape fara sa vrem, iar cand observam ochii mari ai micutului in care se citeste frica, apare in mod automat vinovatia.

Resurse financiare limitate

Sa spunem ca multi copii de la gradinita/scoala merg la un curs extrascolar foarte scump, altii au parte de vacante in jurul lumii, insa tu nu iti permiti aceste lucruri; asta te face sa te simti vinovata ca nu ii poti oferi mai multe copilului tau.