Părinți de nota 10

Părinţii refuză avortul bebeluşului „diform” atunci când medicii le-o cer – Iată-l cum arată 2 ani mai târziu

Există câteva momente în viaţa fiecăruia comparabile cu entuziasmul aşteptării unui copil.

Acest lucru poate induce o stare de nelinişte şi anxietate. Ce se întâmplă dacă ceva este neregulă cu copilul? Dacă apar complicaţii când vine ziua cea mare? Evident, nimănui nu-i place să ia în considerare aceste lucruri, dar, aşa cum se spune, prudenţa este mama înţelepciunii.

Este şi cazul acestor tineri care aşteptau cu sufletul la gură venirea pe lume a fiului lor, pe care aveau să-l numească Brody. La ecografia de 24 de săptămâni, au fost informaţi despre o complicaţie apărută la fătul nenăscut. Medicul i-a întrebat apoi dacă doreau să ia în considerare avortul sau au în vedere alte opţiuni…

Sara Heller şi partenerul ei, Chris, au fost informaţi că Brody avea o afecţiune de natură congenitală numită „buză de iepure”. Doctorul le-a spus că la unii copii aceasta reprezintă doar o mică separare pe buza superioară, dar cazul băiatului lor era mult mai grav.

Apoi medicul a continuat, întrebându-i dacă sunt siguri că vor să păstreze copilul.

Pentru Sara şi Chris, aceasta nu era deloc o opţiune. Pentru ei era de la sine înţeles că doreau să păstreze copilul! Nu le păsa dacă va arăta diferit şi erau gata să îi ofere ajutorul de care avea nevoie dacă ar fi avut probleme de sănătate după naştere.

Mai mult, scopul lor a fost de a încerca să-i înveţe pe alţii despre boala de care suferă Brody. Ei sperau să ajute la schimbarea concepţiilor greşite pe care oamenii le au despre această malformaţie.

„Este bine să fii mândru de copilul tău, indiferent de circumstanţe”, a declarat Sara pentru site-ul HeartEternal.

„Am vrut să schimbăm modul în care ecografiile postate pe platformele de socializare înfăţişează copiii. Am vrut ca lumea să conştientizeze ce înseamnă, de fapt, afecţiunea de care suferă puiul nostru.”

Desigur, asta nu înseamnă că starea lui Brody nu necesită îngrijiri suplimentare. Copiii cu această boală trec prin multiple operaţii şi tratamente pentru a învăţa să mănânce şi să vorbească.

Sara a primit o mulţime de mesaje care întrebau ce era în neregulă cu faţa bebeluşului, dar le-a folosit ca pe o cale perfectă de a-i educa pe alţii.

„Am decis mai degrabă să educ, decât să mă confrunt. Aş vrea ca Brody să facă asta şi în viitor. Vreau ca el să-i înveţe pe alţii, să fie un ambasador pentru alte cazuri cu buză de iepure”, spune femeia.

Cu toate acestea, au existat şi cazuri de bunătate deosebită la care Sara a asistat. Ea a povestit cum un străin într-un restaurant i-a dat o bucată de hârtie pliată care conţinea un cec în valoare de 1000$ cu un mesaj: „Pentru frumosul tău fiu.”

Sara şi Chris au pus banii deoparte pentru intervenţia chirurgicală de care avea nevoie pentru a-i repara buza.

Anul trecut, băieţelul a suferit intervenţia chirurgicală şi acum se recuperează bine. Deşi în viitor va trebui să mai îndure câteva operaţii, el este un copil fericit şi recunoscător.