Sunt o împătimită a shopping-ului și nu cred că o să mă vindec vreodată de asta. Ceea ce nu cred că știți e că nu pantofii și gențile sunt cea mai mare slăbiciune a mea, ci hainele pentru copii. Pot să mă plimb prin magazine o zi întreagă fără să cumpăr nimic pentru mine, dar întotdeauna vreau să cumpăr pentru copii. Iar de când îl avem pe Nicholas distracția e și mai mare, pentru că hainele de bebeluși sunt foarte drăgălașe.
Pentru că nici eu nu stau prea bine la capitolul cumpătare, nu o să vă vorbesc despre cum nu ar trebui să le cumpărăm toate modelele de body-uri din lume, ci despre felul în care îi ținem îmbrăcați în casă și atunci când dorm. Despre cum îi îmbrăcăm în afara casei pe timp de iarnă am scris deja aici.
Așa cum spuneam, hainele de bebeluși sunt superbe, dar principala calitate pe care trebuie să o căutăm la ele este confortul. Materialul trebuie să fie blând cu pielea bebelușului și să mențină temperatura potrivită.
Așa cum îmi place mie să spun mereu, nu face pentru bebeluș ceva ce nu ai face pentru tine. Dacă ție îți e bine în casă în mânecă scurtă, nu îl înfofoli pe bebeluș cu body, pantalonași și căciuliță. Nicholas poartă de cele mai multe ori într-un costumaș cu mânecă lungă pe sub care are numai scutecul, iar în timpul somnului îl ținem în păturica lui specială. Multe persoane m-au întrebat pe instagram de ce îl țin înfășat în timpul somnului. Pentru el e foarte comod să stea așa pentru că păturica îl ține într-o poziție cu cea similară din timpul în care stătea în burtică. Mai mult decât atât, pentru că are mânuțele băgate în păturică, nu poate să se lovească cu ele în somn, lucru care l-ar trezi.
Nu uitați să scoateți etichetele și să nu cumpărați haine cu aplicații dure sau din materiale care irită pielea. Hăinuțele lui Nicholas sunt de regulă din bumbac, iar temperatura din cameră este de 21-22 de grade.
Acest ghid o să vă arate cum ar trebui să doarmă îmbrăcat un bebeluș în funcție de temperatura din cameră:
Săculețul de dormit se recomandă dacă vă e teamă că se va dezveli în timpul somnului. Pentru că momentan stă în păturică, noi nu folosim încă un săculeț de dormit.
Cum îți dai seama că unui copil îi e prea cald?
În momentul în care îi este prea cald, copilul devine apatic și neliniștit, poate chiar să transpire și să respire mai des, iar pielea lui se va înfierbânta.
Cum îți dai seama că unui copil îi e frig?
Dacă îi este frig, bebelușul începe să plângă și vei simți zona gâtului, degețelele și urechile reci.
Fii pregătită să te adaptezi în funcție de schimbările de temperatură și de schimbările de stare. Dacă cel mic doarme liniștit, e calm și nu dă semne de disconfort înseamnă că ești pe drumul cel bun.
Dacă sunteți viitoare mămici sau proaspete mămici și vă confruntați cu problemele pe care le aveam și eu înainte să-mi stabilesc un program și reguli pe care să le urmez, vă aștept să aflați de ce bebelușul tău nu are un somn liniștit și cum să devii o mama odihnită cu un copil fericit!
Ce veți învăța de la acest curs:
Vei învăța cum să hrănești corect bebelușul
Vei ști cum să îl faci să ia în greutate
Vei seta obiceiuri sănătoase pentru copil
Vei ști care este ciclul sănătos de evoluție al bebelușului și cum să îl susții
Vei învăța să crești copii sănătoși și independenți
Vei învăța cum să alimentezi emoțional relația mamă-copil
Vei recunoaște cele mai frecvente greșeli pe care le faci în relația cu copilul tău
Vei primi o listă de produse pe care să le cumperi
Vei învăța când și cum să introduci alimente în diversificare pentru a seta obiceiuri alimentare sănătoase pentru toată viața
Fiecare mămică va primi kit-ul bebelușului fericit, dar și alte surprize și cadouri din partea sponsorilor evenimentului.