Părinți de nota 10

Cum sa previi aparitia vergeturilor in timpul sarcinii? Ce crema a facut minuni in cazul meu

Cum sa previi aparitia vergeturilor in timpul sarcinii?

In timpul sarcinii m-am confruntat cu doua mari pofte. Cele mai dese si mai variate au fost cele de mancare, insa lor li s-au alaturat si cele de informare. Citeam toate articolele pe care le puteam gasi online despre tot ce tine de sarcina si dezvoltarea copilului.

Pe langa informatiile “tehnice” despre schimbarile care au loc in corp si etapele de dezvoltare a fatului am dat si peste foarte multe pareri ale mamicilor care deja isi adusesera pe lume copilasii. Asa se face ca la un simplu search despre cum sa previi vergeturile in timpul sarcinii gasesti pe langa articole documentate si pareri ale mamicilor de pe diverse grupuri.

Sub presiunea hormonilor din sarcina a fost cat pe ce sa mi se rostogoleasca pe obraz cate o lacrima cand citeam postari ale femeilor care spuneau ca au burta brazdata de vergeturi si ca nu vor mai arata niciodata ca inainte de sarcina.

Si pentru ca tabloul sa fie complet insoteau cuvintele taioase de cate o poza facuta mult prea de aproape cu niste vergeturi mari, rosii, dese si “grase” de-ti venea sa arunci laptop-ul sau telefonul pe geam. Ma uitam ingrijorata la peisajul care mi se desfasura inaintea ochilor si am intrat intr-o panica din aia nebuna.

Ma vedeam deja dupa nastere tarand pielea dupa mine, plina de vergeturi si de frustrari. In momentul in care decizi sa aduci pe lume un copil iti asumi ca exista riscul si unor astfel de efecte adverse nedorite, insa pentru linistea ta sufleteasca e de preferat sa incerci sa le previi.

Citeste continuarea pe demamici.ro