Părinți de nota 10

Cum să ai un bebeluș care doarme toată noaptea

Dragile mele, mă pregătesc de ceva vreme să vă dau o veste pe care abia așteptam să v-o împărtășesc și iată că a venit momentul! Am lansat un workshop pentru mămici și bebeluși în care vreau să împărtășesc cu voi lucrurile pe care le-am învățat și m-au ajutat să nu am probleme nici cu somnul bebelușului, nici cu colicii.

Primesc zilnic zeci de întrebări legate de acest subiect, mai ales după ce postez un video cu Nicholas care se trezește fericit la 9 dimineața, după ce a dormit toată noaptea. Toată lumea mă invidiază când spun că doarme toată noaptea și că uneori trebuie să îl trezim noi dimineața și nu le vine să creadă că se poate așa ceva. Se poate.

Am încercat să răspund cât mai des la aceste mesaje, dar pentru că mi-am dat seama că e o problemă pe care o au foarte multe mămici, am decis alături de Adriana Bachman, prietena mea din America care e new born specialist, să facem o serie de evenimente în care să împărtășim cu cât mai multe mămici pașii pe care i-am urmat eu.

Acum 13 ani și eu eram la fel, o proaspătă mămică care nu mai știa ce să facă pentru o noapte de somn. Alex se trezea noaptea de foarte multe ori, eu sau tată lui îl țineam în brațe toată noaptea și ne plimbam cu el prin casă până reușea să mai adoarmă pentru 30 de minute.

La Alesia, în primele 6 săptămâni a fost aceeași poveste. Pe cât de fericită eram să fiu din nou mămică, pe atât de tare mă speria coșmarul pe care urma să-l trăiesc noapte de noapte, dar și ziua când dormea legat numai 45 de minute. Mă durea tot corpul de oboseală și mi se frângea inima când vedeam că plânge și nu știu ce să-i fac. După 6 săptămâni a venit la noi Adriana, o prietenă de familie stabilită în America, care a lucrat acolo în calitate de consultat cu mii de mămici pe care le-a ajutat așa cum m-a ajutat și pe mine. M-a învățat care sunt produsele de care am nevoie și care sunt cele inutile. S-a plimbat prin cameră și a aruncat orice nu i se părea potrivit pentru un bebeluș și orice ar fi reprezentat pentru acesta un factor de stres, mi-a spus ce suzetă și biberon să folosesc, în ce poziție să alăptez, ce interval să fie între mese, cum să scot aerul ca să nu aibă colici. Mi-a schimbat viața total în trei zile!

Când s-a născut Nicholas știam deja informațiile de bază, dar am așteptat-o din nou cu sufletul la gură pentru a mă asigura că respect din nou cu strictețe formula ce cu Alesia dăduse deja rezultate extraordinare. Și chiar așa s-a și întâmplat, a venit când Nicholas avea deja 8 săptămâni și a stat la noi câteva zile. După cum ați văzut în toate filmulețele noastre, Nicholas e un copil foarte liniștit și fericit. Doarme toată noaptea, iar când se trezește e foarte cuminte și jucăuș.

Dacă sunteți viitoare mămici sau proaspete mămici și vă confruntați cu problemele pe care le aveam și eu înainte să-mi stabilesc un program și reguli pe care să le urmez, vă aștept să aflați de ce bebelușul tău nu are un somn liniștit și cum să devii o mama odihnită cu un copil fericit!

Ce veți învăța de la acest curs:

Vei învăța cum să hrănești corect bebelușul

Vei ști cum să îl faci să ia în greutate

Vei seta obiceiuri sănătoase pentru copil

Vei ști care este ciclul sănătos de evoluție al bebelușului și cum să îl susții

Vei învăța să crești copii sănătoși și independenți

Vei învăța cum să alimentezi emoțional relația mamă-copil

Vei recunoaște cele mai frecvente greșeli pe care le faci în relația cu copilul tău

Vei primi o listă de produse pe care să le cumperi

Vei învăța când și cum să introduci alimente în diversificare pentru a seta obiceiuri alimentare sănătoase pentru toată viața

Fiecare mămică va primi kit-ul bebelușului fericit în valoare de 300 de lei, dar și alte surprize și cadouri din partea sponsorilor evenimentului.

Secretul fericirii nu e de fapt somnul. Nu trebuie să plecăm la drum cu ideea că vrem de la bebeluș să doarmă toată noaptea pentru că nu vrem să ne deranjeze pe noi. Scopul nostru ar trebui să fie să avem un bebeluș care se dezvoltă, e liniștit și fericit. Bebelușii se dezvoltă 60% prin somn, 40% prin mâncare. Ideea nu e să-l adormim și să îl ținem în pătuț ci de a se dezvolta, a lua în greutate cum trebuie, a seta obiceiuri sănătoase pentru el, factori care ne ajută să avem un bebeluș liniștit și fericit care se odihnește și se hrănește cum trebuie.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici: BEBE DOARME TOATĂ NOAPTEA – workshop în premieră în România.

Aștept în continuare întrebările voastre pe pagina mea de facebook, pe instagram sau aici, pe blog și doresc din toată inima să reușim să ajutăm cât mai multe mămici.

 

www.elacraciun.ro

 

Evenimentul este susținut de Baby Spa, SoffiPlanet.ro, Clementoni.ro, BabyNeeds.ro, Axiology, Holle, Adinish.com și Color Juice.

Parteneri Media: Antena 1 și Radio Itsy Bitsy