Părinți de nota 10

Contractiile – cum se simt si cand trebuie sa mergi de urgenta la spital

Descriam intr-un articol cum a fost ziua in care am nascut si cum m-am refacut dupa operatia de cezariana. Vorbeam despre faptul ca mi s-au rupt membranele acasa si ca aveam contractii din 10 in 10 minute.

Ei bine, viitoarele mamici intreaba cum isi dau seama ca a venit momentul nasterii si cum se simt contractiile. Multa lumea imi spunea ca: “Iti vei da seama cu siguranta cand va veni timpul sa nasti”. Raspunsul nu mi se parea satisfacator, insa acum, uitandu-ma inapoi, realizez ca e foarte greu sa exprimi in cuvinte ce simti in acele momente.

Pentru mine semnul cel mai clar al faptului ca urmeaza nasterea au fost durerile de burta. Simteam dureri asemenatoare celor de la menstruatie, de burta si de spate. A urmat apoi ruperea membranelor, semn care in cazul meu mi-a indicat clar ca urmeaza nasterea.

Sunt femei insa carora nu li se “rupe apa” si care intra in travaliu acasa, fara sa aiba dureri prea mari. Oricat de rezistent ar fi corpul lor la durere, la un moment dat contractiile tot se fac simtite si iti dau de inteles ca trebuie sa te prezinti de urgenta la spital.

Cum se simt contractiile?

Citeste continuarea pe demamici.ro