Părinți de nota 10

Cate grade trebuie sa fie in camera nou-nascutului? De ce nu este bine sa „infofolesti” copilul! La ce pericol il expui

Cate grade trebuie sa fie in camera nou-nascutului? Conditii de temperatura – umiditate

“Normal ca plange copilul, ii e frig! Are manutele reci! Imbraca-l mai gros si infasa-l!” e sfatul babesc care le impinge pe mamele care aleg sa-l puna in aplicare spre o greseala imensa. Vremurile s-au schimbat, iar accesul la informatii iti lamureste lejer dubiile si te face o mama mai pregatita pentru cresterea puiului de om.

E absolut normal ca un nou-nascut sa aiba mainile si picioarele reci. Bebelusii nu au capacitatea de a-si regla pe deplin temperatura corporala. Dupa venirea pe lume, sistemul circulator al micutului inca invata cum sa gestioneze fluxul sangvin, iar prioritare sunt organele vitale precum inima, plamanii, sistemul digestiv, urinar etc.

Asadar extremitatile, membrele inferioare si superioare sunt cele care vor primi mai putin sange si vor fi mai reci. Dureaza in jur de 3 luni adaptarea circulatiei sangvine la mediul exterior uterului. Cand bebelusul va deveni mai activ si circulatia lui se va imbunatati.

Pentru a va da seama daca bebelusului ii este cald sau frig verificati-i toracele. Acesta trebuie sa fie suficient de cald ca micutul sa se simta confortabil.

Temperatura si umiditatea din camera sunt doi factori extrem de importanti cand vine vorba despre sanatatea si confortul celui mic. Temperatura din camera copilului trebuie sa fie intre 21 si 24 grade Celsius.

O temperatura mai mare poate determina supraincalzirea nou-nascutului si se crede ca ar putea avea legatura si cu Sindromul mortii subite a sugarului. Crestem usor temperatura in camera cu unul, doua grade cand ii facem baita. Umiditatea din camera sugarului trebuie sa fie de 50-60%. Pentru a o regla puteti folosi un umidificator cu aer rece.

Citeste continuarea pe demamici.ro