Părinți de nota 10

Stop cardio-respirator in cezariana. In ce cazuri apare

Cazul Andreei Balan a ridicat foarte multe semne de intrebare cu privire la cat de bine se cunosc riscurile operatiei de cezariana de catre femeile care opteaza pentru acest tip de nastere. Stopul cardio-respirator reprezinta o complicatie care poate aparea in timpul nasterii prin cezariana.

Un stop cardio-respirator este semnalat la 12.000 de nasteri. In majoritatea cazurilor, femeile care fac stop cardio-respirator in timpul operatiei de cezariana sufera si de alte afectiuni care au fost sau nu diagnosticate corespunzator.

In ultimii ani, din ce in ce mai multe femei nasc prin cezariana, iar Romania ocupa locul 3 in Europa la numarul nasterilor prin intermediul interventiei chirurgicale.

Studiile au demonstrat ca bebelusul trebuie scos din uterul mamei in cel mult 5 minute de la producerea stopului cardiac al mamei pentru a nu suferi de probleme neurologice.

Exista numeroase cauze ale stopului cardio-respirator in timpul operatiei de cezariana. Dintre acestea amintim: sangerari excesive, infectii ale sangelui, embolie pulmonara, preeclampsie, insuficienta cardiaca etc.

Toate detaliile le poti gasi pe demamici.ro