Părinți de nota 10

4 sfaturi ca sa ai un copil istet. „Pregatirea” ar trebui sa inceapa inca din viata intrauterina

Nu exista parinti pe lumea asta care sa nu isi doreasca un copil istet. De cum se nasc cei mici, parintii incep sa-i citeasca povesti, sa-i descrie lumea in care au venit sau sa-i puna muzica, toate pentru a-i dezvolta copilului istetimea.

Este bine de stiut insa ca, daca vrei sa ai un copil istet, „pregatirea” ar trebui sa inceapa inca din viata intrauterina. 

Unui copil istet i se raspunde inteligent

Nu numai felul in care ii vorbesti copilului tau ii influenteaza dezvoltarea capacitatilor intelectuale, ci si modul in care il asculti si ii raspunzi.

Pana nu demult parintii erau bombardati cu informatii in legatura cu anumite jucarii care sunt excelente pentru dezvoltarea creierului copilului. Se pare insa ca mult mai importante decat jucariile sunt interactiunile cu parintii. Copiilor le trebuie starnite si satisfacute curiozitatile prin jocuri, discutii, plimbari, excursii etc. alaturi de parinti. 

Un copil istet asculta muzica de calitate

Muzica relaxeaza corpul si mintea. Iar ceea ce se banuia de mult s-a confirmat prin studii: muzica ajuta copiii sa se linisteasa si sa dezvolte armonios din punct de vedere intelectual. Muzica este un stimulent cerebral si cele mai bune rezultate la scoala le au copiii care au ascultat muzica clasica. 

Un copil istet se joaca inteligent

Copiii invata jucandu-se. Prin joaca se activeaza milioane de nervi la nivelul creierului care contribuie la dezvoltarea armonioasa din punct de vedere intelectual. Inca de cand bebelusul implineste 2 luni, poti incepe cu Jocul fetelor. Asaza-te in fata copilului si fa tot felul de giumbuslucuri: scoate limba, stramba din nas, deschide gura, inchide ochii. Incet-incet, copilul va incepe sa te imite.

Iar cand el face o grimasa, fa la fel ca el. Copiii adora mimica, iar expresiile faciale sunt cea mai potrivita forma de divertisment pentru copiii de 2 luni. De la 4 luni sunt indicate jocurile care scot tot felul de sunete prin agitare, lovire, atingere. De asemenea, sunt indicate jucariile cu diferite texturi, astfel incat degetele bebelusului sa inceapa sa simta ceva dur, ceva moale, ceva aspru, ceva fin etc.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO