Părinți de nota 10

Lucruri pe care un pediatru nu le-ar face niciodata cu un nou-nascut, dar mamele le fac tot timpul

Cu toate cursurile pentru parinti, aplicatiile, cartile disponibile pentru ca acestia sa se informeze, pas cu pas, pentru cresterea copilului, tot sunt lucruri pe care le fac gresit.

Iata care sunt cele mai comune greseli pe care le fac proaspetele mamici si pe care pediatrii nu le-ar face niciodata.

1. Degetul in locul suzetei

Pediatrii nu vor recomanda niciodata ca bebelusul sa suga degetul pentru a se calma, atat timp cat exista suzeta. Dar sunt multe mamici care nu tin cont de acest lucru. Folosind suzeta sunt sanse mai mici ca acestia sa inghita germeni sau sa dezvolte un obicei la care va fi foarte greu sa renunte mai tarziu.

2. Citirea manualului pentru folosirea scaunului de masina inainte de nasterea copilului

CNN scrie ca exista parinti care asteapta pana in ultima clipa pentru a cumpara un scaun de masina pentru nou-nascutul lor. Si nu se deranjeaza nici macar sa citeasca manualul scaunului dupa ce il cumpara. Majoritatea pediatrilor stiu ca acestia au nevoie de timp sa citeasca manualul din scoarta in scoarta pentru a se asigura ca stiu cum sa-l instaleze corect.

3. Nu se foloseste saltea moale pentru patut

Potrivit expertilor, Academia de Pediatrie a lansat in anii 1990 o campanie „Inapoi la somn” prin care avertiza proaspetii parinti sa nu puna bebelusul sa doarma pe spate, pe o saltea moale. In ciuda campaniei mai exista unii parinti care nu realizeaza ca salteaua moale nu este o idee buna pentru patul unui bebelus, iar pediatrii fac tot posibilul pentru a-i informa.

4. Organizarea timpului liber
O mare greseala pe care o fac proapsetele mamici este sa-si supraestimeze timpul liber pe care il vor avea cand se ocupa de bebelus. Daca vad in filme ca pot amana anumite activitati cred ca asa este si in viata reala.

CNN subliniaza faptul ca pediatrii stiu ca acest lucru nu este posibil. Cand ai un bebelus trebuie sa-ti revizuiesti planurile de zi cu zi pe care le aveai inainte.

5. Mamele cred ca pot face totul singure
Unele mame au tendinta de a-si asuma prea multe responsabilitati atunci cand vine vorba de ingrijirea nou-nascutului si sunt deranjate atunci cand cineva incearca sa le ajute. Ele conisdera ca nimeni nu face lucrurile in mod corect.

Orice pediatru bun stie ca atunci cand vine vorba de ingrijirea unui nou-nascut, mama si tata trebuie sa faca echipa. Nu este realist sa crezi ca poti face totul de una singura. Mamele au nevoie si de odihna, asa ca relaxeaza-te si lasa-i, din cand in cand, pe ceilalti sa te ajute.

Expertii subliniaza ca este ceva normal ca parintii sa-l lase pe bebelus sa doarma mai mult timp intre mese, pentru ca sunt epuizati si vor sa recupereze orele pierdute de somn.

Exista unii pediatri care sustin ca este bine sa hranesti copilul la 2-3 ore, mai ales ca dupa nastere pierde in greutate. Daca se incadreaza in parametrii normali de greutate, atunci poti sa-l lasi sa doarma mai mult. Acest lucru se intampla, de obicei, in luna a doua.

7. Cum sa-l bati corect pe spate
Potrivit expertilor, o greseala pe care multi parinti o fac in primele doua luni de viata a bebelusului este ca nu-l bati corect pe spate, dupa ce a fost hranit. Iar micutul nu se poate odihni bine din cauza durerilor de burtica sau vomita.

Pediatrii stiu ca exista mai multe metode de a face acest lucru, dar cel mai usor este sa pui copilul pe piept, cu barbia sprijinita pe umar si sa-l bati usor pe spate.

Citeste mai mult pe copilul.ro