Părinți de nota 10

Când mama nu e bine, nimic nu e bine!

Raiul se află sub picioarele mamei. Cât de frumoase și cât adevăr există în cuvintele astea!
Mamele sunt eroine. A mea, a ta, tu, cea care tocmai ți-ai adormit bebelușul. Toate sunt eroine! Pentru că a fi mamă e ca și cum ai munci zi de zi, aproape 24 de ore din 24, fără a fi plătită. Ba nu. Plata se face în iubirea și în încrederea pe care cel mic ți le oferă. Și asta îți este suficient, nu-i așa?

Când mama nu e bine, nimic nu e bine!

Mama este cea care are grijă să transforme casa în acasă, iar asta înseamnă, de multe ori, stat în picioare, alergat la cumpărături, curățenie, mâncare, birou. Toate astea se rezumă la un singur lucru: oboseală, dureri, senzație de picioare grele și umflături. Și nici măcar nu se plânge! Poate că fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm că mamele au nevoie de apreciere și de puțină grijă din partea noastră. Noi, copiii, soțul, prietenii.

Însă ce putem face pentru a-i fi mai bine?

1. Să-i arătăm aprecierea și iubirea noastră
Să fii mamă și soție, nu-i deloc ușor! Însă cu siguranță lucrurile devin mai ușoare când primesc apreciere și dovezi de iubire. Așa că, din când în când, spune-i mamei copiilor tăi că o iubești și că-i apreciezi toate eforturile.

2. Oferă-i timp
Când te întorci de la serviciu, permite-i să aibă puțin timp și pentru ea. Ai tu grijă de copii și las-o să se relaxeze. Încurajeaz-o să stea pur și simplu, să se uite la un film, să-și facă o baie cu spumă și uleiuri parfumate. Orice e binevenit.

3. Fă-i masaj la picioare
Fă-i o surpriză! Cumpără o cremă de picioare Cedraflon cu extract de lămâie de Corsica și mentol și fă-i un masaj la picioare. Mamele nu se plâng niciodată, însă te asigur că nu ar refuza un masaj ușor cu o cremă care o va scăpa de senzația de picioare grele. După ce termini masajul, pune-i o pernă sub picioare, iar până dimineață va fi gata de o nouă zi.

4. Trezește-te înaintea ei
Persoană mai matinală decât o mamă, nu există! Însă din când în când, dacă nu tot timpul, trezește-te înaintea ei și pregătește cafeaua și micul dejun. Și mamele au nevoie să fie răsfățate! Pentru o mamă, răsfățul e ca o alimentare cu energie, or ele au nevoie de energie mai mult decât oricine!

5. Stai cu copiii și dă-i o zi liberă
Dacă prietena ta cea mai bună are copii, dă-i o zi liberă. Sau câteva ore. Îți va mulțumi infinit!

Când mama nu e bine, nimic nu e bine. Am putea spune și mai simplu decât atât: mamele au o responsabilitate atât de importantă, încât trebuie să avem grijă de ele! Așa, cu lucruri mărunte, dar care chiar contează!