Părinți de nota 10

6 boli care afectează DOAR copiii

Rujeola, rubeola, varicela, scarlatina sau oreionul sunt cunoscute drept „bolile copilăriei”. Ele afectează atât bebelușii cât și copiii mai măricei.

Totuși acest top are nevoie de câteva modificări întrucât vaccinarea a reuși să mai reducă din efectele pe care le au aceste boli asupra copiilor. Răcelile și enterocolitele însă vor rămâne mereu în această listă.

1. Răceala
Cele mai mari griji părinții le au din cauza afecțiunilor sistemului respirator la copii. Virușii stau la baza apariției lor.

Răcelile cele mai des întâlnite se manifestă de regulă prin febră, tise, nas înfundat și secreții nazale, dureri de cap sau dureri musculare și nu numai. Aceste simptome variază în funcție de copii.

Pentru tratarea răcelilor este recomandată evitarea tratamentelor pe bază de antibiotic.

2. Enterocolita
Este o boală care afectează sistemul digestiv și apare din cauza unei bacterii sau a unui virus. Printre cele mai întâlnite semne se numără voma, scaunele diareice și desigur febra. Toate aceste trei semne duc la deshidratare, care la rândul său este foarte periculoasă pentru enterocolită.

Copiii sunt afectați de enterocolita cu precădere în sezoanele calde ale anului. Au șanse mai mari să sufere de enterocolită mai ales dacă fac parte dintr-un colectiv.

Medicul trebuie să stabilească dacă este vorba despre o infecție virală sau despre una bacteriană pentru a sugera cel mai bun tratament. Foarte important devine regimul alimentar care trebuie să fie unul mai strict.

Citește mai mult pe redactia.ro