Părinți de nota 10

STUDIU: In locul unei nopti romantice, parintii prefera sa doarma

Cand apar copiii intr-un cuplu, multe lucruri se schimba in relatie. Daca inainte aveai timp pentru tine si partenerul tau si multe nopti romantice, acum, acestea sunt total diferite. Si asta pentru ca bebelusul nu te lasa sa dormi mai mult de doua ore consecutiv.

Pe data de 24 februarie, romanii sarbatoresc Dragobetele, ziua iubirii.

Potrivit unui sondaj online realizat pe un esantion de 1000 de parinti si intrebati cum doresc sa petreaca ziua iubirii, acestia au raspuns ca prefera sa doarma toata noaptea, fara intrerupere, in detrimentul unor momente romantice.

Somn. Asta doresc parintii cel mai mult

In primul an de viata al copilului, parintii pierd aproximativ 700 de ore de somn. Adica, dorm cu 2-3 ore mai putin in fiecare noapte.De aceea, parintii prefera sa doarma, indiferent de ce zi este. Lipsa somnului afecteaza nu numai sanatatea fizica, din cauza oboselii, ci si sanatatea mentala, care influenteaza functiile executive si starea de spirit.

Asa ca, raspunsurile parintilor chestionati nu ar trebui sa mai surprinda.

Cand au fost intrebati ce isi doresc cu adevarat cu ocazia acestei zile speciale, parintii nu au spus ciocolata, flori sau o cina romantica. Cei mai multi au marturisit ca cel mai frumos cadou pe care l-ar putea primi de la jumatatea sa ar fi sa aiba grija de copii, ca sa poata dormi.

Despre cum decurge viata de cuplu dupa ce au aparut copii – 40% au raspuns ca s-a imbunatatit, 25% au spus ca nu s-a schimbat nimic, iar pentru 61% s-a inrautatit.

Din punct de vedere al romantismului in relatie, rezultatele au fost negative: 48% spun ca s-a deteriorat, comparativ cu 26% care spun ca s-a imbunatatit si 26% au spus ca a ramas neschimbata.

O noapte de somn neintrerupt, mai buna decat o noapte romantica

Si aici rezultatele sondajului au fost clare. Intrebati daca prefera o noapte romantica sau una in care sa doarma neintrerupt, nu a existat nicio indoiala. 65% au ales a doua optiune.

In toate acestea exista si o parte buna. Desi este obositor sa ai copii mici, majoritatea este de acord ca aparitia acestora intareste dragostea din cuplu. 65% au marturisit ca venirea pe lume a celor mici i-a facut sa se indragosteasca si mai mult de jumatatea lor.