Părinți de nota 10

Ce să faci pentru a bebelușul tău să fie sănătos mereu. Cele mai bune 10 sfaturi de la dr. Komarovskii

Evghenii Komarovskii este cel mai cunoscut medic pediatru din Ucraina, care a devenit celebru in special datorita emisiunilor TV dedicate problemelor de sanatate ale copiilor, dar si cartilor pe care le-a scris si publicat pe aceasta tema.

Va prezentam 10 citate ale pediatrului ucrainean dr. Komarovskii referitoare la diferite situatii din viata de familiei:

1. Intrebat la ce varsta e mai bine sa dam copilul la scoala: „La scolile noastre, e mai bine sa mearga la 10 ani si s-o termine la 11. E rau ca la scoala nu-l lasa pe copil sa faca miscare.”

2. „Copilul nu-i este dator nimanui cu nimic!”

3. „Majoritatea oamenilor se nasc sanatosi. Medicii ii imbolnavesc…”

4. „Un copil fericit este, in primul rand, un copil sanatos si abia apoi un copil care stie sa citeasca si sa cante la vioara.”

5. „Daca intr-o familie este un copil care se imbolnaveste frecvent, luati-va un caine. Unii uita sa plimbe copilul, iar cainele il plimba de 2 ori pe zi.”

6. „Trebuie sa va educati sotii inainte de conceperea copilului si veti fi fericite. Insa, voi ii rasfatati si se intampla la fel ca si cu copiii.”

7. „Principala bunastare a familiei este sanatatea mamei. Tatal trebuie sa-i alunge pe toti si sa-i permita mamei sa manance, sa doarma, sa iasa la plimbare.”

8. „Toata lumea stie cum sa faca copii, dar nu mai stie ce sa faca cu ei dupa aceea.”

9. „Nu pierdeti timpul si nervii in cautarea permanenta a lucrurilor gresite la copilul vostru!”

10. „Esenta si ideologia pampersului consta in urmatoarele: Nu copilul are nevoie de pampers! Mama are nevoie de pampers.