Părinți de nota 10

10 obiceiuri ale copiilor sănătoși care ar trebui să fie prezente și în casă la voi

Medicul pediatru Wendy Sue Swanson spune pentru Mom.me că obiceiurile dobândite în copilărie sunt absolut esențiale pentru sănătatea de mai târziu a copilului. „Ce facem acum îi poate ajuta pe copii să transforme obiceiurile în practici care vor fi prezente o viață întreagă.”

Iată care sunt obiceiurile copiilor sănătoși, la care ar trebui să lucrați constant:

1. Regula micului dejun

Experții insistă pe acest subiect cu un motiv: micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, oferind energie copiilor pentru întreaga zi. Este recomandat să vă treziți copiii puțin mai devreme înainte de a pleca la școală, pentru a avea timp să mănânce micul dejun. “Copiii sănătoși mănâncă micul dejun în mod regulat și consumă mai mult calciu sub forma laptelui”, a afirmat doctorul specialist în nutriție Melina Jampolis. Alegeți fulgi de ovăz alături de un pahar cu lapte sau cereale integrale pentru un început perfect în fiecare dimineață.

2. Menținerea unui regim sănătos

Copiii sănătoși aleg alimentele potrivite atunci când mănâncă, ceea ce înseamnă mai puțin zahăr rafinat și mai multe alimente proaspete și colorate. “La fel ca adulții, copiii ar trebui să mănânce mai multe fructe, legume și lactate cu un conținut scăzut de grăsime”, spune Jampolis. “Aceștia ar trebui să mănânce mai puțin la fast-food, să reducă gustările cu un conținut ridicat de grăsimi, sărate și uscate, precum și produsele de patiserie și alimentele cu adaos de zahăr.”

3. Să-și asculte burtica

În timp ce mănâncă, învățați-i pe copii să-și asculte foamea. Dacă reușesc să învețe să fie în ton cu burticile lor, aceștia nu vor fi tentați să mănânce prea mult. “Sarcina unui copil este să mănânce atunci când îi este foame și să se oprească atunci când este plin”, spune Swanson. “Părinții decid ce alimente le sunt oferite. În cazul în care au la dispoziție alimente sănătoase, iar copiii mănâncă împreună cu familia, beneficiile nu vor întârzia să apară.”

4. Spălatul dinților

Cele mai multe obiceiuri de igienă nu vor cauza neapărat probleme de sănătate, dacă nu sunt urmate, după cum afirmă Swanson. Dar întreținerea igienei orale este absolut esențială. “Copiii trebuie să înceapă să se spele pe dinți începând cu vârsta de 12 luni”, spune Swanson. “Aceștia trebuie să se spele de două ori pe zi și să primească ajutor până când sunt cam în clasa a doua.” Asigurați-vă că cel mic își periază bine dinții până pe la vârsta de 7 sau 8 ani, după care vor urma această rutină întreaga viață.

Vezi continuarea pe totuldespremame.ro