Părinți de nota 10

Indemnizație creștere copil 2019. CE SE SCHIMBĂ în acest an

Indemnizație creștere copil 2019. Legea actuală prevede că atât mama, cât și tatăl pot intra în concediu de creșterea a copiilor și să primească indemnizație, cu o singură condiție.

Aceștia trebuie ca în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului să fi realizat venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, cel puțin 12 luni.

De la 1 ianuarie, indemnizația de creștere a copilului are o limită minimă de 1.250 de lei, în creștere de la 1.232 de lei.

Indemnizație creștere copil 2019. CE SE SCHIMBĂ în acest an

Potrivit ordonanței, indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului.

Încă de la începutul anului trecut au apărut schimbări importante în privința minimului și maximului acestei indemnizații. Chiar dacă ea se calculează ca procent din media veniturilor nete, nu poate fi sub 1.250 de lei și nici peste 8.500 de lei (indiferent cât de mari ar fi veniturile părintelui care intră în CCC).

Vezi ce urmează să se mai schimbe și care sunt ACTELE NECESARE pe redactia.ro