Părinți de nota 10

5 dintre cele mai noi dispozitive pentru copilul tău care îți vor transforma cele mai triste zile în sărbătoare

Deşi este ca un job pentru care ne-am pregătit mult intens, rolul de părinte şi avalanşa de sentimente, griji, temeri adiacente ne ia, inevitabil, prin surprindere. Nu eşti tu singura persoană care simte nevoia unui sfat, ajutor sau chiar a unei mâini în plus.

În ultimii ani, acea mână de ajutor a venit din partea tehnologiei, care a dat naştere multor gadgeturi: unele doar frumos “împachetate”, altele cu adevărat utile. Iată recomandările lui Adrian Sita, specialist IT…

Iată 5 device-uri care au fost recunoscute ca fiind utile chiar şi de către cei mai conservatori dintre părinţi.

1.Dispozitiv de veghere a somnului

De ce nu pot dormi părinţii de bebeluşi?! Pentru că somnul copilului este agitat, întrerupt sau pentru că lipseşte cu desăvârşire. aduce nopţile de somn liniştit în dormitorul copilului.

Şi, implicit, în dormitorul tău. Gadget-ul ştie în ce stadiu este somnul copilului tău, detectând mişcările corpului şi sunetele. În consecinţă, emite sunetul sau lumina necesare pentru a-l ţine adormit. Dacă bebeluşul se trezeşte, The Watch Over Me Dream Station îl adoarme fără ca tu să te ridici din pat.

2. Imitator sunete

Tot pentru somnul bebeluşului şi părinţi liniştiţi, acest dispozitiv imită sunetele din pântece, reuşind că acţioneze refexul de calmare al celor mai plângăcioşi copii. Îi poţi regla volumul şi intervalul de timp în care acţionează.

3. Termometru inteligent

Când copilul se simte rău, întreaga familie este alarmată. Temperatura corpului oferă indicii cu privire la starea de sănătate, iar monitorizarea ei presupune deranjarea copilului din timpului somnului şi iritarea lui.

Un termomentru inteligent şi comod, care poate fi ataşat, ca un abţibild, sub braţ, înregistrând permanent pe durata purtării temperatura corpului şi trimiţând-o pe telefonul mobil al părintelui. Acesta poate vedea cu uşurinţă dacă medicamentele administrate şi-au făcut efectul şi, printr-un simplu click, poate transmite un email către medicul pediatru cu înregistrările lui.

4. Sistemele de monitorizare a copilului

De la camerele IP care filmează bebeluşul în pat, până la cele ataşate computerului cu scopul de a monitoriza activitatea copilului atunci când foloseşte calculatorul sau cele care vă arată traseul său zilnic, gadgeturile de monitorizare a copilului au fost inventate cu scopul de a ne scăpa de griji.

De exemplu, monitorizarea activităţii la computer este oferită de Microsoft în mod gratuit şi este disponibilă pe orice calculator cu Windows. Deşi nu este foarte cunoscută, această funcţie numită Windows Live Family Safety poate preveni o situaţie atât de des întâlnită în ultimii ani în rândul copiilor şi al adolescenţilor.

Supervizarea copilului este utilă cât timp acesta nu ştie că este urmărit, dacă îţi doreşti să aibă încredere în tine şi să fiţi foarte buni prieteni.

5. Smartphone-ul

Suntem cu toţii de acord că smartphone-ul ne salvează viaţa socială atunci când apariţia unui copil schimbă priorităţile, ne uşurează task-urile de la job şi ne aduce mai aproape de cei dragi. Însă acum, smatphone-ul ne face părinţi mai buni, permiţându-ne să fim permanent conectaţi la progresul copilului nostru.