Părinți de nota 10

Ce se întâmplă cu fătul dacă viitoarea mămică plânge în timpul sarcinii

Legatura dintre fat si mamica lui este profunda si trece de legatura fizica facuta de catre cordonul ombilical. Iar stiinta ne poate spune acum ce se intampla cu bebelusul din burtica, atunci cand mamica plange. Iata cum unele emotii din timpul sarcinii pot schimba viata emotionala a copilului – pentru totdeauna.

Majoritatea dintre noi stim ca ceea ce mananci si bei in timpul sarcinii iti afecteaza copilul, dar ce stim despre efectele simtamintelor unei gravidute? Afla acum…

Emotiile mamei trec si in burtica la bebelusul sau

Desi stim deja ca legatura dintre o mamica si fatul ei din burtica este extrem de profunda, iata o descoperire care ne emotioneaza si mai mult. Cercetarea efectuata de Association for Psychological Science – din SUA – a descoperit ca un fat in varsta de 6 luni este afectat de emotiile mamei.

Si nu doar temporar. Sanatatea emotionala a gravidutei poate incepe inca din timpul sarcinii sa formeze atitudinile fatului asupra vietii.

Asadar, cum este afectat fatul de plansul mamei?

O serie de emotii si stresuri profunde pot schimba viata emotionala a copilului tau – pentru totdeauna.

Pentru gravidutele stresate

Fiecare mama se confrunta ocazional cu stresul, insa acesta nu va avea un efect de durata asupra copilului. Totusi, anxietatea pe termen lung, stresul sau depresia, DA.

Mamicile care sunt extrem de anxioase in timpul sarcinii au sanse mai mari de a avea copii anxiosi si care sa prezinte colici. Atunci cand esti stresata, organismul tau creeaza un hormon al stresului, si in timp ce emotiile nu se transmit prin placenta, hormonii se transmit.

Daca la copil ajunge des hormonul stresului, el sau ea se va obisnui sa fie stresat cronic. Citeste pe larg Stresul si efectele sale asupra sarcinii

Pentru gravidutele depresive

Depresia in timpul sarcinii este la fel de comuna ca depresia postpartum, in conformitate cu health line. Este destul de comuna: 10% din mamele insarcinate sunt depresive.

Copiii nascuti de mame depresive sunt de 1,5 ori mai predispusi sa aiba depresie la varsta de 18 ani si sa prezinte mai multe probleme emotionale, precum agresivitatea. De asemenea, depresia ta poate afecta si dezvoltarea copilului tau, insa aceasta are legatura mai mult cu coerenta depresiei tale, decat cu depresia in sine.

Conform studiului, daca mama a fost depresiva in timpul sarcinii si a ramas depresiva dupa nastere, copilul s-a dezvoltat normal. Si daca mama a fost sanatoasa din punct de vedere mental in timpul sarcinii si a ramas la fel dupa nastere, copilul tot normal s-a dezvoltat.

Insa, daca starea mamei s-a schimbat, de exemplu daca mama a fost sanatoasa in timpul sarcinii, dar a devenit depresiva dupa nastere, schimbarea starii mamei a incetinit procesul de dezvoltare. Citeste pe larg: Depresia in timpul sarcinii

Pentru gravidutele care nu si-au dorit aceasta sarcina

Resentimentele fata de aceasta mica fiinta umana care creste in interiorul tau nu vor face decat sa inrautateasca lucrurile. Studiile au aratat ca mamele care nu au fost deloc atasate de copiii lor in timpul sarcinii au avut copii cu probleme emotionale.

Pentru gravidutele care au zile proaste ocazional

Cu totii le avem. Nu lasa aceasta sa te ingrijoreze. Stresul ocazional sau zilele proaste nu vor avea niciun efect de durata asupra copilului tau.