Părinți de nota 10

După ce și-a pierdut fiul, el a scris 10 reguli, pe care trebuie să le știe fiecare părinte…

Copiii sunt florile vieții. O dată cu nașterea copilului viața noastră este dată peste cap, dar nimic nu poate înlocui momentele fericite, petrecute alături de puiul vostru.

Dar uneori se întâmplă ca copiii să ne părăsească…

Peste un an tatăl îndurerat a scris pe pagina sa de Facebook 10 lucruri importante, pe care el le-a conștientizat doar după ce și-a pierdut fiul.

1.Nu există prea multă iubire.

2.Aveți destul timp la dispoziție. Puteți să rezervați măcar un minut pentru joaca cu copilul vostru. Nimic nu trebuie să fie mai important.

3.Faceți cât mai frecvent fotografii și filmulețe cu copilul vostru. Niciodată nu veți ști cu siguranță că acest moment nu este ultimul.

4.Nu merită să-i „cumpărați” pe copii cu cadouri și bani. Cel mai bine ar fi să vă „cheltuiți” timpul cu ei: plecați la mare, mergeți într-o expediție sau în parc, ca să săriți pe trambulină.

5.Ascultați muzică și cântați împreună. Eu și Hughie adoram să fredonăm cântece în mașină, la plimbare, acasă. Îmi amintesc mereu aceste momente.

6.Prețuiți timpul petrecut împreună. Cinele comune, citirea poveștilor, odihna pe canapea — acestea sunt lucrurile simple, care vă vor lipsi cel mai mult.

7.Când vă luați rămas-bun de la cei dragi, dați-le pupici de fiecare dată. S-ar putea ca acesta să fie ultimul lucru, pe care îl faceți pentru ei.

8.Învățați să vă distrați. Nu contează ceea ce faceți — vă plimbați, mergeți la cumpărături, călătoriți cu mașina: nu uitați să fiți veseli și să zâmbiți.

9.Notați neapărat toate realizările copilului vostru. Este foarte plăcut să citești aceste notițe la bătrânețe.

10.Dacă aveți posibilitatea să vă sărutați copiii înainte de somn, să-i duceți la școală, să luați micul dejun cu ei, să mergeți la festivitatea de absolvire sau la nunta lor, înseamnă că sunteți cel mai fericit om de pe pământ. Țineți minte acest lucru!

Aveți grijă de cei dragi!