Părinți de nota 10

Cafeaua în sarcină – ”Dacă o gravidă bea cafea, copilul este agitat timp de 105 ore”

Ca viitoare mămică nu trebuie să trăieşti sub un glob de sticlă. Trebuie doar să ai puţină grijă şi să faci câteva schimbări în stilul tău de viaţă. În primele două săptămâni de la fecundare, natura merge pe principiul „totul sau nimic“.

Numai un embrion sănătos va începe să se dezvolte armonios. Dacă în acest interval de sarcină consumi mult alcool, fumezi, eşti sub tratamente medicamentoase contraindicate sarcinii sau ai contractat anumite boli, poate avea loc un avort spontan care va avea, mai degrabă, aspectul unei menstruaţii întârziate.

Dacă sarcina evoluează, înseamnă că fătul nu e afectat, dar va trebui să renunţi la alcool şi tutun şi să stabileşti împreună cu medicul tău un alt tratament care să nu îl afecteze. Nici cafeauna nu este prea benefică pentru viitoarele mămici.

“Cafea nu este o substanță care să-ți dea energie, cum este zahărul. Dimineața ai nevoie de energie pentru o zi întreagă, când bei ți se pare că ai, însă ea te stoarce de energie. Cea mai mare greșeală este ca dimineața să bei o cafea și atât. E ca și cum ai vrea să pleci până la Ploiești și arunci benzina. Cafeaua da dependență, asta e nenorocirea.

După ce bei o cafea 3-6 ore zbori, apoi ești la pământ. Dacă o mămică bea cafea, copilul timp de 105 ore este excitat. Ficatul merge prost și atât poate. Femeile care beau cafea și stau și la soare trebuie să știe că așa pot apărea malformații genetice la făt. Trei cești de cafea pentru o gravidă pot duce la o greutatea mică a copilului la naștere. Dacă faceți o pauză de trei săptămâni atunci veți vedea cu adevărat diferența“ a spus medicul Virgiuliu Stroescu la ProTV.