Părinți de nota 10

Constipatia la bebelusi. Remedii pentru constipatie in primele luni de viata

Simptome ale constipatiei: scaune mai rare decat de obicei (atentie, copiii hraniti la san au scaune mai rare in mod normal), cu consistenta tare.

Bebelusul poate simti durere cand face treaba mare.

Apare, de obicei, un disconfort la stomacel, il doare burtica si bebe e iritat, agitat.

Apare mai des iarna, pentru ca sunt mai putine fructe proaspete in dieta.

Remedii pentru constipatie

Constipatia la bebelusi poate fi controlata, in mare masura, printr-o dieta care stimuleaza tractul digestiv si prin mai multa activitate fizica.

Este bine sa discuti cu pediatrul despre constipatia cronica a copilului pentru a elimina eventualele cauze care nu tin de dieta. Nu da copilului laxative dupa ureche, sunt periculoase!

Adauga in meniu prunele, fie proaspete, fie uscate sau din compot.

Da-i sa pape piureuri de fructe crude (mai putin banane), legume si redu cantitatea de lapte praf, inlocuindu-l cu iaurturi bogate in probiotice.

Da-i sucuri de fructe, apa si incearca sa nu treci prin blender toate alimentele, ci sa lasi, cand se poate, bucatele de legume sau carnita tocate marunt in supe.

Miscarea ajuta! Sa faci cu bebe exercitii fi zice: culcat pe spate, roteste-i piciorusele ca si cum ar merge cu bicicleta.

Constipatia la bebelusi netratata corect se poate croniciza!

Odata ce bebe a avut dureri incercand sa faca treaba mare, se va abtine pe viitor si lucrurile se complica. Evita leacurile babesti de stimulare a defecatiei!

Poti apela la celebrele supozitoare cu glicerina numai la recomandarea medicului.

Constipatia la bebelusi necesita consultul pediatrului pentru a elimina suspiciunea de obstructie intestinala sau alte complicatii serioase.