Părinți de nota 10

Parintele Constantin Necula: „Terminati cu prostiile. Nicio nota nu reprezinta cu adevarat ce stie un copil”

Parintele Constantin Necula este cunoscut pentru apropierea sa de copii si tineri.

El a raspuns la intrebarea legata de educatia copiilor in scoli si acasa si despre cum ar trebui sa se poarte parintii. Preotul ii indeamna pe parinti, dar si pe profesori sa fie sinceri cu copiii.

„Tot ce putem noi sa facem este sa asistam cu demnitate, cu motoarele pornite, la intoarcerea copilului nostru, indiferent unde merge. Respirati adanc, imbratisati-l seara inainte de culcare, chiar daca are 2 metri. Iubiti-i, copiii trebuie iubiti, trebuie sa fie incurajati, trebuie sa li se spuna: indiferent de ce ti se intampla, eu sunt langa tine.

Si nu mai deschideti carnetele de note. Aruncati-le. Terminati cu prostiile. Nicio nota nu reprezinta cu adevarat ce stie un copil. Nota reprezinta ceea ce nu stie profesorul despre copilul nostru.

Le-am spus odata unor profesori: unui copil ii pleacă, seara, cainele din curte. Cum reactionati dimineata la scoala? Copilului aluia i-a plecat cainele care era prietenul lui de 10 ani. Chiar credeti ca pierderea unui caine nu conteaza pentru un copil?” a spus preotul Constantin Necula