Părinți de nota 10

Topul celor mai ridicole observatii pe care mamele le aud

Toti parintii ajung intr-un final sa realizeze cat adevar sta in spatele expresiei „gura lumii numai pamantul o astupa”. Afli asta atunci cand devii parinte si, orice ai face, sigur e gresit din punctul cuiva de vedere.

Indiferent ce decizii iei pentru copilul tau, ca il alaptezi sau ii dai formula de lapte, ca alegi sa-l cresti complet fara zahar sau ii dai doar din cand in cand, cineva, undeva, te va critica pentru asta, zicand ca nu stii sa iti cresti copilul.

Iata cateva experiente de acest gen pe care mamele (ele sunt cel mai adesea tinta criticilor atotcunoscatorilor) le-au trait, unele dintre ele de-a dreptul ridicole sau chiar amuzante.

„Odata am fost criticata ca nu sunt o mama buna, deoarece nu am mereu prajiturele in casa pe care sa le dau copiilor.”

„Am fost judecata ca nu mi-am alaptat fetita si ca ii dadeam formula de lapte. Pur si simplu nu am reusit sa o alaptez.”
„Mi s-a reprosat ca mi-am pus copilul in ham. E extrem de activa si am si un nou-nascut, deci nu pot fugi mereu dupa ea. E pentru siguranta ei si folosesc metoda doar in locuri aglomerate.”

Am gemeni si sunt medic rezident. Le dau formula de lapte, pentru ca asta e cea mai buna solutie. Niciodata n-am avut suficient lapte nici macar pentru unul din gemeni, iar pentru asta mi se face mereu observatie.”

„O prietena mi-a zis ca sunt o mama rea doar pentru ca i-am dat copilului meu un suc mic.”

„Am fost criticata deoarece inca imi alaptez fetita de doi ani si jumatate.”

„M-au judecat cand am spus ca vreau sa astept pana la nastere sa aflu genul copilului.”

„Mi s-a zis ca ii voi provoca fetitei mele probleme psihologice din cauza ca ii zic prostuta. Copilul are 4 saptamani.”

M-au judecat cand mi-am lasat copilul de 7 ani sa mearga la scoala singur, de parca ar fi fost sfarsitul lumii.
Scoala era la o distanta de 30 secunde de mers pe jos, puteam vedea scoala din casa.”

„Soacra mea ma judeca tot timpul deoarece imi las fetita de 2 ani sa se joace cu masinute si scule de jucarie. Ea le iubeste si se joaca cu ele, insa tot ce fac e gresit in ochii soacrei.”

„Am fost criticata ca imi alaptez bebelusul. Un idiot mi-a spus ca o fac pentru ca sunt prea zgarcita sa dau banii pe formula de lapte.”

„Soacra-mea profita de orice ocazie sa imi critice copiii.

Asa ca nu i-am mai dus pe la ea.

Poti alege mereu pe cine lasi in viata ta.”