Părinți de nota 10

Top 5 cele mai populare nume de baieti din ultimii 100 de ani

Nu-i nicio surpriza, sunt nume care sunt extrem e populare in prezent, nume bibice, sau nume universale ce aproape ca pot fi echivalate in orice limba, atat sunt de raspandite.

Top 5 cele mai populare nume de baieti din ultimii 100 de ani

John

Cum era de asteptat, John sau Juan, Jean sau Ion, este unul din cele mai populare nume din lume, iar asta inca din 1918.

Acest nume faimos a tinut topul numelor preferate de parinti timp de 6 ani.

In tot acest timp, nume clasice precum William, James sau Robert erau de asemenea populare.

Robert

Mai apoi, 15 ani la rand in topul numelor cele mai preferate de catre parinti a stat numele Robert, fiind urmat in clasament de nume rasunatoare, precum James, John sau William.

James

Incepand din anul 1940, numele James a capatat mai multa popularitate si s-a pozitionat pe primul loc in topul preferintelor 12 ani la rand, pana in 1952.

Michael

Incepand din anul 1954, numele Michael (cu echivalentul Mihai, in romana) a devenit favoritul parintilor de baieti, ramanand pe prima pozitie timp de 44 de ani la rand.
In tot acest timp, nume precum Christopher, Matthew, Joshua sau David, precum si alte nume cu rezonanta biblica, au ocupat locurile 2, 3, 4 si 5.

Jacob

De-abia din anul 1999, numele Michael a fost detronat de Jacob, echivalentul romanescului Iacob, un nume ce urma sa fie cel mai popular printre baietei pana in anul 2012.

Noah

In 2013 numele Jacob a fost inlocuit in top de un alt nume cu puternica simbolistica in crestinism, Noah, echivalentul romanescului Noe.

Liam

Noah a rezistat in top pana in anul 2017, cand Liam l-a detronat, acesta fiind la randul sau o prescurtare a clasicului William.