Părinți de nota 10

Bebelusul NU trebuie sa poarte caciula in interior

In urma cu cateva zeci de ani, mai ales in mediul rural, nu exista aceasta intrebare. Nou-nascutul, bebelusul, copilul, toti trebuiau sa poarte obligatoriu bucata de material care le acoperea scafarlia.

Aceasta practica de a pune caciuli nou-nascutilor se aplica inca in anumite maternitati, desi in cele mai multe dintre spitale se acopera doar capetele bebelusilor prematuri sau a celor cu o greutate mica la nastere.

De ce bebelusii nu trebuie sa poarte caciula:

Atata timp cat bebelusii au avut o greutate normala la nastere, cei mai multi dintre specialistii in domeniul sanatatii nu recomanda folosirea caciulii. Vorbim aici despre purtarea caciulii in interior, nu despre cum ar trebui imbracat copilul cand e scos afara. Asta e o alta discutie.

La nastere, bebelusii ies de la temperatura de 37,7 grade Celsius intr-un mediu mult mai rece. Din cauza evaporarii lichidului amniotic, dar si din cauza contactului cu suprafete mai reci temperatura corpului le scade cu 2 grade. Din acest motiv, in unele maternitati se practica infasarea, iar capul micutului este acoperit cu caciula.

Citeste mai multe pe demamici.ro