Părinți de nota 10

Psiholog: Este obligatoriu să ai grijă de tine, ca să crești un copil echilibrat

Cum vă comportați cu copilul într-o zi în care ați avut parte și de momente pentru voi ( ați dormit cu o oră mai mult, ați făcut shopping la mall, ați mers la cu un curs sau la un masaj, ați citit). Analizați-vă gradul de anxietate în raport cu copilul într-un astfel de context. Este el mai scăzut decât într-o zi în care ați fost prinsă sută la sută în rolul de mamă, refuzându-vă lucruri strict pentru voi?

Consecința unei anxietăți ridicate a mamei se traduce printr-un control exagerat al copilului, un comportament de protejare excesivă. Astfel, se limitează posibilitatea copilului de explorare/de cunoaștere nemijlocită a lumii. În traducere simplă- mamelor le este mai teamă să-și lase copiii să facă lucruri pe cont propriu.

O astfel de privare poate avea urmări pe termen lung-un asemenea copil poate deveni un viitor adult la rândul său anxios, cu o stimă de sine șubredă, fără resursele necesare să facă față noului din viața lui sau incapabil să gestioneze eșecul.

O mamă fără gura ei de oxigen va avea momente de implozie. Este un exercițiu extrem. Acela de a observa comportamentul copilului în fața unei mame care izbucnește în plâns, asfixiată de rolul său unic. În cele mai multe cazuri, copilul va începe să plângă el însuși. Senzația de panică și teamă vor putea fi recunoscute cu ușurință.

Citeste mai mult pe fashionmoms.ro