Va propun pentru cina o rețetă simpla si delicioasă de peste pane cu garnitura de legume. Este o rețetă ideală pentru copiii care de regulă refuză banalul peste prăjit servit cu mămăliguță si mujdei de usturoi.
In plus avem avantajul unui preparat sănătos, peștele nefiind prăjit în ulei ci preparat la cuptor.
Ingredientele de care avem nevoie sunt simple si la îndemâna oricui.
Iată de ce avem nevoie:
-file de peste alb (cod,merluciu)
-sare si piper
-1 sau 2oua(in funcție de cat peste doriți sa preparați)
-100gr faina
-100gr pesmet
-50gr unt
-mix de legume (eu am ales legume si orez)
De regula prefer pestele proaspăt dar daca acesta este congelat se lasă sa se dezghețe lent in frigider după care se lasă bine la scurs. Se condimentează cu sare si piper după care se dau prin faina, ou si la final prin pesmet. Este același procedeu ca si la snitele.
Se așază pe o tava tapetata cu hârtie de copt și de la cuptor pentru 20-30 de minute. Daca aveți funcție grill o puteți folosi in ultimele 5 minute pentru a oferi acea crusta aurie care se obține prin prăjire.
Cat timp avem pestele la cuptor ne ocupam de garnitura de legume. Punem untul la încins într-o tigaie, adăugăm legumele și le lăsăm pentru 5 minute amestecând continuu, adăugăm 100 ml apa, sare si le lăsăm la foc potrivit timp de 15 minute.
La final obținem o farfurie frumos colorată cu care vom convinge si cel mai mofturos pici sa mănânce peste.