Părinți de nota 10

Mama aduce bebeluşul la locul de muncă, dar nu şi-a închipuit că după remarca şefului va ajunge subiect de prima pagină

Toţi părinţii ştiu cât este de greu să creşti un copil. Recompensa este, fără îndoială, cea mai mare mulţumire de care veţi avea parte în întreaga voastră viaţă.

Dar cine aseamănă creşerea un copil cu o plimbare prin parc, pur şi simplu se înşeală. Chiar şi acei părinţi cu resurse uriaşe de energie se vor simţi epuizaţi la un moment dat. La urma urmei, un copil nu este doar o parte a vieţii tale… el este chiar viaţa ta.

Melody Jett Blackwell este o mamă care ştie foarte bine acest lucru. Tocmai se bucura de un moment de linişte, aşezată în scaunul ei de la birou, după ce îşi adormise fetiţa nou-născuta, când şeful ei a apărut de după colţ şi a surprins-o în această ipostază.

Melody este destul de norocoasă că are voie să-şi aducă fetiţa, pe Nora-Jo, la locul de muncă. Când şeful ei a făcut un comentariu public cu privire la bebeluşii ce îşi însoţesc părinţii la serviciu, Melody nu avea nicio idee că va ajunge subiect de prima pagina…

Încă de la început trebuie să înţelegeţi că nu este vorba despre vreo faptă reprobabilă a şefului acestei tinere mămici. Şeful a surprins-o pe Melody, care îşi ţinea bebeluşul în braţe la locul de muncă şi a ajuns la concluzia că era o scenă mult prea drăgălaşă pentru ca fotografia să nu fie împărtăşită în mediul online.

Poza și-a găsit drumul spre pagina de Facebook a companiei Maryland Farms Chiropractic și de acolo a fost apreciată şi distribuită de mii de ori.

Mesajul care însoţeşte fotografia sună cam aşa: „Mămică la muncă. Ea face ca totul să pară atât de uşor. O ajută şi micuţa Nora-Jo, care este atât de drăgălaşă şi mulţumită să fie lângă mama ei. V-ar plăcea să împărtăşiţi acest lucru? Este necesar ca mai multe companii mici şi mari să vadă că acest lucru este posibil şi că ar trebui să fie permis mai des! Primele luni după naştere sunt atât de scurte.”

Lui Melody i s-a permis să lucreze de acasă, dar câteva zile chiar a fost nevoită să ajungă la birou. Compania la care lucrează îi dă voie să ia cât mai multe pauze, necesare atât pentru tânăra mamă, cât şi pentru micuţa Nora-Jo.

Melody a declarat pentru site-ul Love What Matters: „Ştiu că nu orice birou sau mediu de lucru sunt favorabile copiilor şi bebeluşilor, dar cred că mai mulţi angajatori pot deveni mai flexibili decât sunt în prezent.”

„Totodată, cred că multe familii consideră că este mult mai bine ca unul dintre părinţi să rămână acasă, decât să meargă la serviciu doar pentru a-şi putea permite costurile unei bone”.

Povestea lui Melody este un exemplu perfect de cât de eficient poate fi un loc de muncă adecvat şi un şef înţelegător. Este minunat să vezi cât de norocoasă este această mămică, dar şi fetiţa ei nou-născută.