Părinți de nota 10

7 atitudini în căsătorie care par NORMALE dar duc spre DIVORȚ

Sunt multe cupluri care ajung sa divorteze fara ca macar sa-si dea seama ce s-a intamplat de s-a ajuns aici. Pur si simplu, relatia lor s-a alterat atat de tare incat pana sa observe „simptomele” a fost prea tarziu.

Si asta in ciuda faptului ca intre soti n-au existat nici un conflict, cearta sau alte altercatii si lucrurile pareau (e drept, doar la suprafata) ca merg foarte bine.

Iata cateva semne care ar trebui sa va puna pe ganduri atunci cand apar. Luati-le in considerare pana nu e prea tarziu.

Semnul #1: „Sotul/sotia este cel/cea mai bun/buna prieten/prietena al/a meu/mea”

Daca ajungeti sa va ganditi ca sotul sau sotia nu este altceva decat cel mai bun prieten ar trebui sa va faceti o lista cu alti prieteni buni. O sa fiti surprinsi cat o sa fie de lunga. Oare partenerul tau pe a cata pozitie se afla? S-ar putea sa nu fie chiar printre fruntasi. Iar daca nu faci ceva in acest moment, drumul catre divort pare lin si fara gropi.

Semnul #2: „Pasiunea dintre noi a disparut”

Daca sotul sau sotia va spun ca simt ca a disparut pasiunea dintre voi, nu va isterizati. E cea mai mare greseala pe care o puteti face. Dupa cum este o greseala sa simtiti acest lucru si sa nu-l spuneti partenerului de viata.

Incercati sa restabiliti legaturile de odinioara, poate nu e prea tarziu sa reaprindeti focul. Dar nu luati aceasta declaratie ca pe un repros, ci ca pe un strigat de ajutor din partea partenerului. In functie de cum se gestioneaza aceasta problema, o relatie se va indrepta catre divort sau catre o viata fericita pana la adanci batraneti.

Semnul #3: „Nu mai facem dragoste”

Daca sunteti genul de cuplu care se „iubesc” foarte mult, dar doar declarativ, iar dormitorul il folositi doar pentru somn, inseamna ca aveti probleme. Lucrurile se complica in momentul in care el vrea si ea nu sau invers, iar acest lucru se intampla frecvent. Si asta pentru ca se naste sentimentul de respingere care, usor-usor, va netezi calea catre divort.

Semnul #4: „Visez tot mai des ca am o aventura”

Va treziti dimineata cu gandul ca v-ati inselat sotul sau sotia? Ati visat acest lucru cand ati dormit sau, mai rau, cu ochii deschisi? In momentul in care un vis se creeaza in cap, nu va trece mult timp pana cand va deveni realitate.

Semnul #5: „Simt ca mi-e rau cand il/o vad”

Simtiti ca pur si simplu fi se face greata cand plecati spre acasa de la job si o imensa usurare dimineata cand iesiti pe usa casei spre birou, fara sa va explicati motivul? E posibil sa fie din cauza partenerul de viata. Pur si simplu nu-i mai agreati prezenta. Daca s-a ajuns aici, e clar ca termenul „casnicie fericita” nu mai incape in discutie.

Semnul #6: „Simt ca ma urmareste cineva”

Aveti, de la o vreme, tendinta de a va ascunde lucrurile personale, telefonul? V-ati parolat laptop-ul fara sa aveti un motiv clar? Este posibil ca sotul sau sotia sa creada ca aveti o aventura, chiar daca nu aveti, si sa devina suspicios. Astfel incat gandurile si nesiguranta lui sa va urmareasca pretutindeni. Iar acest lucru nu face tocmai bine unei relatii.

Semnul #7: „Orice spun isi da ochii peste cap”

De fiecare data cand spuneti ceva, sotul/sotia isi da ochii peste cap, ca si cum nimeni in afara de voi n-ar fi putut scoate o prostie mai mare pe aceasta lume? Ei bine, statisticile spun ca majoritatea divorturilor au debutat cu o perioada in care partenerii isi dadeau ochii peste cap la fiecare vorba sau gest al sotului/sotiei.