Părinți de nota 10

Primul minut din viata bebelusului, explicat secunda cu secunda

Cat de important este un minut din viata? Ce poti realiza in 60 de secunde? Daca crezi ca un singur minut este efemer si fara insemnatate, este pentru ca nu iti aduci aminte primul minut din viata ta.

Tot ce trebuie sa stii despre primele 60 de secunde din viata bebelusului

Daca te pregatesti sa devii mama si vrei sa stii ce se intampla pas cu pas cu bebelusul tau, imediat dupa nastere, sau daca cel mic este deja este la varsta la care poti sa ii povestesti astfel de lucruri, atunci iata ce trebuie sa stii despre primul minut din viata bebelusului:

Prima pana la a cincea secunda

Bebelusul tocmai a iesit din uterul mamei si si-a deschis ochii; nu poate sa vada decat niste imagini estompate cu puncte colorate (oamenii din sala de nasteri). Vederea bebelusului va ramane estompata pentru primele trei luni din viata.

De la sase secunde la zece

Bebelusul tocmai a respirat pentru prima data de cand a venit pe lume; a respirat si in pantecul mamei, insa acolo, placenta ii furniza sursa de oxigen si nu proprii plamani.

De la unsprezece secunde la cincisprezece

Plamanii bebelusului, care au fost pentru mult timp plini de lichid in interiorul pantecului, incep sa se umple cu aer.

De la saisprezece secunde la douazeci

Primul moment in lume al bebelusului, iar el plange din toti plamanii. Nu, nu de fericire plange ci ca sa isi expandeze plamanii. Bebelusul invata repede!

Continuarea pe copilul.ro