Părinți de nota 10

Medic: Cu antibiotic dat în prima zi de răceală îi nimicești șansa la imunitate. În 10 zile copilul va face iar febră, lovit de alt virus!

Medicul Otilia Țigănaș atrage atenția părinților asupra unui obicei periculos, care le face rău copiilor nu doar pe termen scurt, ci și pe termen lung: antibioticul dat la primul semn de răceală.

Medicul atenționează că un astfel de abuz încetinește procesul de însănătoșire, distruge bacteriile bune din organism și-l face pe copil din ce în ce mai vulnerabil în fața virusurilor. O astfel de atenționare medicul a făcut pe blogul său – www.otiliatiganas.ro.

Medicul se arată foarte nemulțumită de faptul că părinții singuri distrug imunitatea copiilor lor dându-le antibiotice. „Nu mai am nervi să explic încă o dată. Nu te aștepta ca răceala să treacă înainte SĂ POATĂ EA să treacă, fiindcă viroza va dura minimum 7 zile.

Exact așa cum nu poți trage de aluatul pentru pâine pus la dospit, ca să grăbești procesul. Oricât tragi de el, are nevoie de timpul propriu ca să crească numa` bun de cuptor”, spune Otilia Țigănaș.

„Ai băgat în copil antibiotic din prima zi de răceală, AI GREȘIT! I-ai distrus bacteriile bune din intestine, adică i-ai NIMICIT șansa la imunitate. L-ai băgat într-un cerc vicios. Când, peste 10 zile, puiuțul tău face iar febră, e fiindcă un nou virus l-a izbit ca-n brânză! Copilul tău era vulnerabil după abuzul inutil/păgubos de antibiotic!

Tușește a 5-a zi, fiindcă era PREVIZIBIL să tușească. Tot autoapărare, este și tusea!

Nu mănâncă, fiindcă-i bolnav. E perfect că nu mănâncă prea mult, corpul lui refuză energii pierdute în digestie. Nici tu, adult, când zaci cu febră, transpirat, cu dureri de cap, n-ai chef de îmbuibat.

Corpul uman, creat de alții MULT mai deștepți decât tine, sau medicii tăi, sau farmaciștii tăi, are metode de autoapărare MULT mai eficiente decât otrăvurile tale, sau ale medicilor tăi, sau ale farmaciștilor tăi, DOAR DACĂ îi dai această șansă!

Măcar în primele 2-3 zile de răceală. Autoapărare inteligentă, este exact febra, tusea, nasul care curge, somnolența, refuzul mâncării! Iar tu, în loc să respecți asta, intri cu cizma numită (mai nou) Cexil!”, a mai scris medicul.