Părinți de nota 10

Imunitatea copiilor. Alimentele recomandate pentru o sănătate de fier

Imunitatea copiilor este un subiect fierbinte pentru toți părinții. Ce trebuie să mănânce cei mici pentru a fi cât mai la adăpost de boli.

Este cunoscut rolul alimentației în menținerea sănătății și în dezvoltarea armonioasă a copilului. În lipsa unei nutriții corecte, copilul respectiv va avea deficiențe de substanțe nutritive, minerale, vitamine, proteine și carbohidrați. Toate aceste lucruri vor duce la slăbirea sistemului imunitar, prin urmare copilul se va îmbolnăvi ușor și destul de des, spun specialiștii.

Există alimente care sunt benefice atunci când urmărim o creștere a imunității pe cale naturală. Iar iarna, atunci când răcelile și infecțiile respiratorii sunt în toi, trebuie să acorzi o mai mare importanță alimentației copilului tău.

Iată ce este bine să mănânce copilul tău:

Broccoli, varză, conopidă sunt ideale atunci când ne dorim să combatem infecții. Acestea sunt bogate în vitamine A, C și K. În plus, acestea sunt bogate în potasiu, fibre, antioxidanți și beta-caroten care sunt necesare pentru construirea unui sistem imunitar puternic.

Migdale. Sunt bogate în antioxidanți și reduc colesterolul din organism. Conțin vitamina E și mangan, necesare creșterii sistemului imunitar. De exemplu, o ceașcă de migdale crude oferă doza zilnică recomandată de vitamina E.

Afinele, murele și zmeura au un conținut bogat de antioxidanți, consumul lor reușind să aducă doar beneficii celor mici. Încearcă să-l educi de mic, ca în locul dulciurilor să iubească fructele.

Iaurtul este bogat în acizi grași omega-3 și omega-6, care sunt esențiali pentru menținerea sănătății inimii. Dar mai presus de toate, iaurtul este o sursă de probiotice care stimulează sistemul imunitar al copiilor.

Somon. O altă sursă bogată de acizi grași omega-3 este somonul. Sunt studii care arată beneficiile consumului de somn în rândul copiilor. Acesta protejează inima copiilor, ameliorează durerea și este benefic în cazul virozelor respiratorii.

Somonul este, de asemenea, încărcat cu vitaminele B și D, potasiul, fosforul care stimulează sistemul imunitar și te protejează de diferite boli.

Ardeiul gras. Un ardei gras verde conține 90 miligrame de vitamina C, adică doza necesară pentru o singură zi. Ardeii verzi au, de asemenea, 8% din valoarea zilnică a vitaminelor A și K și 15% din vitamina B6. Așa că tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi în salate și ardeiul gras.

Ouă. Acesta este plin de vitaminele B și D și seleniul, care sunt esențiale pentru a lupta împotriva oricărei amenințări la adresa sistemului imunitar. Totul este să nu exagerezi, un ou pe zi este bine, dar nu mai mult, în cazul copiilor, spun specialiștii.

Semințe de dovleac. Sunt bogate în zinc care duce la creșterea naturală a imunității organismului. Ele sunt, de asemenea, bogate în magneziu, mangan, cupru, antioxidanți și proteine, care stimulează sistemul imunitar.