Părinți de nota 10

Ce se întâmplă când îți săruți bebelușul pe frunte

Sărutul pe frunte este un sărut divin.

Ați observat vreodată cât de natural ne vine să îmbrățișăm și să sărutăm pe cineva pe frunte atunci când este momentul potrivit pentru a oferi consolare, a ne transmite sentimentele de dragoste și afecțiune? Un sărut pe frunte nu este doar un gest fizic banal, el este instinctul, vine cumva de dincolo de noi.

Buzele (trăsătură a fizicului) ating fruntea (un loc spiritual, o poartă către suflet, care găzduiește cel de-al treilea ochi, un loc în care mintea și trupul se reunesc). Fruntea și buzele sunt locuri aproape intime ale corpului nostru. Permitem să fie atinse doar de cercul nostru de persoane dragi. Când are loc atingerea între fizic și spiritual, are loc și o trezire dinspre fizic înspre interior.

Un sărut pe frunte poate exprima foarte bine complexitatea psihicului uman, dorința subtilă de a ne comunica afecțiunea altfel, la un nivel mult mai profund, mai spiritual.

Dacă te-a sărutat cineva pe frunte (soțul, un iubit, un părinte, prieten, soră, frate, o cunoștință etc.) cu toată sinceritatea sau ai sărutat la rândul tău, atunci poate că știi câte emoții și intensitate conține acest mic gest simplu.

Un sărut pe frunte poate fi o binecuvântare tăcută. Așa cum este cea oferită de părinți care își sărută copiii. O binecuvântare a gestului, nu a cuvintelor. O binecuvântare a iubirii. Îți doresc bine, îți doresc frumos, îți doresc pace, îți doresc fericire. Ești special pentru mine, însemni mult pentru mine. Un sărut pe frunte înseamnă deopotrivă compasiune, empatie, înțelegere, iubire în formă pură.

Un sărut pe frunte înseamnă afecțiune, o încercare gingașă, dar hotărâtă, de apropiere a unui suflet de alt suflet. Afecțiunea unuia pentru celălalt, a celui care oferă sărutul și a celui care îl primește, un echilibru între primesc și dăruiesc, o UNITATE de fapt… Te văd în adevăratul sens al cuvântului, te accept în adevăratul sens al cuvântului, te iubesc cu adevărat.

Un sărut pe frunte transmite căldura și iubire necondiționată care va rămâne acolo, în inima ta, pentru totdeauna. Un sărut pe frunte oferit din inimă de o persoană care iubește persoanei pe care o iubește este foarte puternic. El te poate elibera de frici și constrângeri, el este o reconfirmare iubitoare și personală a sentimentelor de înțelegere și iubire.