Părinți de nota 10

Am aflat ce gene moștenește un copil de la fiecare dintre părinți, de la intelegență la înălțime și nu numai

În timpul sarcinii, părinţii se întreabă adeseori cu cine va semăna bebeluşul lor. Vă vine sau nu să credeţi, inteligenţa, înălţimea şi temperamentul sunt ereditare. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Care este diferenţa de vârstă ideală între fraţi: explicaţiile special…

Vestea venirii pe lume a unui copil provoacă una dintre cele mai puternice emoţii simţite de-a lungul vieţii. De atunci încep să apară întrebări cu privire la genul şi înfăţişarea noului membru al familiei. Cercetătorii sunt de părere că genele fiecărui părinte influenţează o anumită trăsătură a copilului, scrie topbuzz.com. Printre cele mai comune exemple se numără:

Culoarea ochilor

Când vine vorba de culoarea ochilor, există gene dominante şi recesive. Culorile închise, negru sau căprui, sunt dominante. Cel mai adesea copiii moştenesc forma ochilor de la tată.

Înălţimea

Cât de înalt va fi copilul tău când va creşte? Ei bine, acest lucru depinde de genele ambilor părinţi. Totuşi, înălţimea tatălui joacă un rol important. Dacă tatăl este înalt, copiii săi vor fi înalţi. Poate nu la fel de înalţi ca el, dacă mama este scundă, dar cu siguranţă nu vor avea înălţimea acesteia.

Culoarea şi tipul părului

Ca şi în cazul culorii ochilor, genele dominante joacă un rol important. Dacă unul dintre părinţi are culoarea părului mai închisă, şansele ca bebeluşul să-l moştenească sunt ridicate. Pe de altă parte, dacă mama are părul des, copilul va moşteni această trăsătură.

Buze

Când vine vorba de mărimea şi structura buzelor, sunt dominante genele tatălui. Dacă tatăl are buzele groase, poţi fi sigur că şi copilul le va avea la fel.

Forma corpului

De cele mai multe ori, forma corpului este moştenită de la mamă. De asemenea, 80% din greutatea corporală este stabilită genetic.

Inteligenţa

Experţii consideră că gena care stabileşte nivelul de inteligenţă este moştenită de la tată. De asemenea, dacă bunicii sunt oameni cu o inteligenţă peste medie, cresc şansele ca nepoţii să aibă un IQ ridicat.

Temperamentul

Temperamentul copilului este influenţat atât de mediul în care trăieşte, dar şi de moştenirea genetică. Cel mai adesea, copiii sunt influenţaţi în această privinţă de mamă.