Părinți de nota 10

Gustări sănătoase pentru femeile însărcinate

Pentru femeile gravide, o lista de gustări inteligente poate suna ca o invitație la ronțăială, deși propunerile noastre sunt sănătoase, dar și foarte gustoase.

Ca regulă generală, în ceea ce privește dieta femeilor însărcinate, este ideală combinarea a cel puțin două grupe de alimente și este bine să ții seama de aceasta, fie că este vorba despre gustări sau mesele principale ale zilei.

Unt de arahide și mere. Este una din cele mai bune gustări inteligente pentru femei gravide. Conține proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Alege unt de arahide fără zahăr sau variante: unt de nuci (migdale, caju) și alte fructe (pere, banane).

Chipsuri tortilla cu guacamole. Bun și gustos. Este genul de gustare pentru pofticioși și pentru momentele în care vrei ceva sărat. Tortilla conține cereale integrale, bogate în fibre, iar guacamole este bogat în acid folic și vitamina B. Alege chipusile de tortilla coapte sau fă-le în casă!

Iaurt cu nuci și fructe. Este o gustare inteligentă și foarte gustoasă. Satisface pofta de ronțăit, teribilă uneori în cursul sarcinii. Alege iaurt grecesc, una-două linguri de nuci mărunțite (crude și fără sare), pentru proteine ​​și fibre. Cele mai bune fructe sunt caisele, căpșunele, piersicile sau stafidele.

Ceva cu ciocolată. Ciocolata nu este contraindicată în timpul sarcinii și poate să fie una din cele mai bune gustări inteligente. Ciocolata reduce riscul de preeclampsie, iar combinată cu fructe este o idee genială. Bune sunt și variantele naturale de budincă de ciocolată cu lapte. Evită ciocolata umplută și alege mereu ciocolată cu o concentrație mare de cacao.

Mix de semințe și fructe uscate. Femeile gravide sunt mari amatoare de combinații dulci-sărate. Combină nuci, alune, semințe de floarea soarelui, fistic, semințe de dovleac cu stafide și caise uscate. Împreună aduc minerale (mai ales fier), grăsimi sănătoase și proteine.

Piureuri de fructe cu lapte sau iaurt. Aceasta este una dintre cele mai bune gustări inteligente și o bună soluție pentru masa de dimineață.
Alege mereu piure de fructe și evită sucul de fructe care are foarte multe calorii goale.

Alege fructe bogate – banane, piersici și adaugă fructe de padure. Poți încerca și varianta cu legume verzi – spanac sau broccoli. Adaugă o lingură de unt de arahide sau pudră de cacao în combinațiile cu fructe și seminte și puțină sare în cele cu legume.

Brânză și fructe. Mereu o combinație foarte gustoasă. Ai grijă ce brânză alegi. Ideale sunt brânzeturile tari Cheddar, Edam, Gouda, Parmezan sau Șvaițer. Brânzeturile moi nu sunt recomandate pentru pot că avea listerieria.

Combină o felie de brânză cu ce fel de fructe vrei tu. Cele mai bune alegeri: strugurii, caisele, piersicile, pepenele sau merele. Combinația aduce calciu, proteine, vitamine și creste tonusul psihic, brânza având darul de a stimula producția de endofine.

Popcorn și arahide. Consumate împreună sunt ideale pentru aportul mare de fibre și sunt pe lista de gustări inteligente. Bonus, combinația conține și grasimile sănătoase. Alege popcorn preparat în casă, în ceaun, cu puțină grăsime și cu ierburi aromate în loc de sare.

În ceea ce privește alunele, de preferat sunt cele fără sare, crude. Le poți înlocui cu nuci sau semințe crude.