Părinți de nota 10

Felul in care parintele isi arata afectiunea influenteaza fericirea copilului. Bebelusii cu mame mai atente si mai afectuoase cresc mai fericiti

Traim intr-o lume in care timpul a devenit o resursa pretioasa. Ducem vieti incarcate de stres, mereu pe graba, pline de griji. Ca parinti ar trebui sa oprim acest carusel al cotidianului macar cateva momente, atat cat sa ne strangem copiii in brate, cat sa-i ascultam, sa le dam atentie si sa contribuim la modelarea fericirii lor, pe viata.

Studiile din ultimul deceniu evidentiaza legatura puternica dintre afectiunea pe care o primim in copilarie si sanatatea, fericirea din viitor. Stiinta sustine ideea conform careia caldura si afectiunea parinteasca au beneficii pe viata pentru copiii care le primesc, potrivit Child Trends.

Printre aceste avantaje se numara o stima de sine ridicata, rezultate academice mai bune, o comunicare mai buna parinte-copil si mai putine probleme comportamentale si psihologice. Asadar, noi, ca parinti, putem influenta succesul si fericirea copilului prin afectiunea pe care i-o aratam.

Pe de cealalta parte, copiii ai caror parinti nu isi manifesta afectiunea fata de ei tind sa aiba o stima de sine scazute, sa fie mai retrasi, mai antisociali si chia mai agresivi.

Un studiu din 2010 intreprins de cercetatorii de la Duke University Medical School a scos in evidenta faptul ca bebelusii cu mame mai atente si mai afectuoase cresc mai fericiti si vor deveni adulti mai intelegatori, cooperanti si cu mai putine temeri.

Afla mai mult de pe demamici.ro