Părinți de nota 10

5 semne ca bebelusul tau creste fericit, puternic si sanatos

Dupa primele zile de adaptare de la sosirea bebelusului si stabilirea legaturii cu nou-nascutul, parintii reusesc sa inteleaga mai bine nevoile copilului lor, cum ar fi modul in care reactioneaza la mangaieri si sunete sau chiar la diferite tipuri de strigate. In acest sens, medicul pediatru María Julia Carvalho expune cateva semne care te ajuta sa stii ca totul merge bine.

Semne ca micutul creste sanatos

1. Schimbi scutecele de 8 pana la 10 ori pe zi?

In plus fata de cresterea continua in greutate, urinatul des arata ca bebelusul mananca o cantitate adecvata de lapte.

„De obicei, consumul de lapte nu este acelasi in fiecare zi si acest lucru ii poate ingrijora pe parinti, mai ales atunci cand aceasta este singura lor hrana. Monitorizarea greutatii reprezinta o parte fundamentala a consultatiilor pediatrice si un indicator important al sanatatii bebelusului,” explica specialistul.

2. Copilul este distras, la un moment dat, in timpul zilei?

Acest lucru incepe sa se intample atunci cand micutul reuseste sa observe lumea din afara si sa invete din obiectele si reactiile oamenilor din jurul lui. „Mai mult sau mai putin din prima luna de viata, cand copilul isi controleaza muschii ochiului, isi poate fixa privirea si se poate concentra asupra unui lucru. In acest fel, proceseaza informatii noi,” spune pediatrul.
3. Copilul se calmeaza cand asculta muzica?

Potrivit medicului pediatru, micutii pot auzi din abdomen si pot reacționa la sunete. De aceea este incurajat atat de mult vorbitul cu bebelusul inca din uter. Aceeasi muzica pe care o asculta in burtica va fi „calmantul” perfect pentru nou-nascut. Muzica transmite emotii, trezeste atentia copilului si are puterea sa-l calmeze.

Continuarea pe copilul.ro