Părinți de nota 10

Ce semnificație are fiecare formă ce burtică de gravidă

Forma burtii in sarcina, conform unor mituri, indica ce va fi bebelusul. Ce anume poate releva aceasta, precum si alte informatii interesante in acest sens vei afla aici.

Sarcina este o experienta minunata, ce poate fi privita drept magica. Pentru unele gravide devine mai magica decat pentru altele deoarece multe mituri, povesti de-ale moselor in varsta si tot felul de legende planeaza in jurul modului in care viitoarea mamica isi poarta sarcina, astfel incat devine dificil de separat adevarul de mit.

Chiar si strainii ajung de multe ori sa opreasca femeile gravide pentru a-si da cu parerea in ceea ce priveste genul bebelusului, in baza unor semne edificatoare precum forma burticii.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute mituri despre burtica de gravida:

1. Marimea burticii: Burtica mare, copil mare. Burtica mica, copil mic

2. Burtica baiat sau fata. Legenda spune ca daca iti porti bebelusul jos, vei naste un baiat, iar daca burtica este mai semeata, inseamna ca te asteapta o fetita.

3. Metoda pendulului. Mentine un pendul peste burtica, iar directia pe care o va avea prezice genul bebelusului (pendula poate fi creat cu ajutorul unei verighete si a unei sfori).

4. Burtica tare. Daca bebelusul confera un aspect dur burticii, inseamna ca viitoarea mamica va da nastere unui baiat

5. Forma burticii. Daca burtica are forma unui pepene (greutatea este distribuita catre mijloc/lateralul corpului), inseamna ca inauntru se afla o fetita, iar daca greutatea pare mai degraba distribuita frontal (asemenea unei mingi de baschet), inseamna ca este un baiat.

6. Pozitia de dormit. Fii atenta la modul in care te intinzi in pat cand te culci. Daca preferi sa te asezi pe partea stanga a corpului vei avea un baiat. Preferi pe dreapta? Esti insarcinata cu o fetita.

7. Deranjamente stomacale. Greata severa in sarcina te anunta ca vei da nastere unei fete.

8. Maini moi sau uscate. Daca ai mainile uscate in sarcina vei fi mama de baiat; daca pielea mainilor este moale, asteapta-te la o fata.

9. Pofte alimentare. Daca poftesti citrice sau dulciuri, vei naste o fata. Daca poftesti alimente sarate vei da nastere unui baiat.

10. Acnee adulta. In cazul in care modificarile hormonale au un impact asupra pielii tale, asteapta-te la o fata.

11. Sarcina gratioasa sau impiedicata. Daca te simti ca si cum ai patina pe gheata in fiecare zi, vei fi mama de fata. Daca te impiedici, ai in burtica un baiat.

12. Ingrasarea fetei. Daca ti se implineste fata in timpul sarcinii, inseamna ca vei naste o fetita.

13. Schimbari de dispozitie. Daca te confrunti cu tot felul de schimbari de dispozitie, asteapta-te cat de curand sa aduci pe lume o fata.

14. Modul in care tii palmele. Daca atunci cand cineva iti spune sa ii arati mainile ai tendinta sa tii palmele in sus ai o fata, iar in jos un baiat.

15. Sfatul unui copil. Cere sfatul unui copil de varsta mica din familie, baiat. Daca acesta pare interesat de burtica ta, vei avea o fetita, iar daca te ignora vei avea un baiat.

16. Mananca usturoi. Daca mirosul dupa ce mananci pare sa iasa prin toti porii inseamna ca este un baiat. Daca pare ca nu ai fi mancat nimic, inseamna ca este o fetita.

17. Cheia sarcinii. Daca apuci o cheie de partea rotunda inseamna ca vei naste un baiat. Daca o apuci de partea lunga vei naste o fata.

18. Numere egale si ciudate. Daca varsta si anul conceptiei sunt egale sau ciudate ai o fata. Daca unul este egal si unul este ciudat inseamna ca este un baiat.

19. Bataile inimii. Daca inima bebelusului bate de mai mult de 150 de ori pe minut, esti insarcinata cu o fetita, iar sub 150 inseamna ca este baiat.

20. Testul de stres. Un copil are tendinta sa fie de acelasi gen ca parintele care era cel mai putin stresat la momentul conceptiei.

21. Semnificatia viselor. Daca visezi ca vei naste o fetita in sarcina, vei fi mamica de baiat si invers.

22. Marimea sanilor. Daca sanul drept este mai mare decat stangul in sarcina, vei naste o fetita, iar daca stangul este mai mare, vei avea un baietel.

Informatii importante despre forma burtii din sarcina

Multe dintre aceste mituri au fost transmise de la o generatie la alta, dar cu ajutorul ecografiilor si al specialistilor care sunt capabili sa le interpreteze, necesitatea de a prezice si nesiguranta au fost semnificativ diminuate.

Sunt sanse mari ca marimea burticii sa fie legata de inaltimea si tonusul muscular al mamei – o femeie inalta, bine dezvoltata, va avea cel mai probabil o burtica ridicata, mai putin observabila. O femeie scunda va avea probabil o sarcina mai vizibila.

Genul bebelusului este determinat la momentul conceptiei, prin urmare alimentatia pe care o urmezi in sarcina sau orice alte modificari nu vor schimba genul bebelusului. Desigur, se poate dovedi o activitate extrem de amuzanta sa ghicesti, insa trebuie sa dai dovada de un mare curaj daca te poti increde in leganarea unui pendul ca garantie ca vei naste un baiat sau o fata.

Doua variabile sunt capabile in mod real sa determine natura unei burtici de gravide. Prima are legatura cu marimea bebelusului. Este adevarat ca in medie bebelusii de gen masculin cantaresc mai mult la nastere decat bebelusii de gen feminin, prin urmare acest aspect poate conduce la o marime putin mai mare a burticii in cazul unui baiat.

Insa aceasta mica diferenta cu privire la greutate nu este capabila sa influenteze forma burtii. A doua variabila care trebuie luata in considerare este pozitia fatului in uter. Daca are spatele asezat de-a lungul abdomenului mamei burtica va fi proeminenta.

Daca spatele bebelusului este paralel cu spatele mamei, rezultatul este ca abdomenul pare plat. Iar deoarece pozitia pe care o adopta bebelusul in dezvolta nu depinde de gen, este pur si simplu un mit faptul ca forma indica daca in burtica se afla un baiat sau o fata.

Asadar, daca nu poti prezince genul bebelusului in functie de forma burtii, cum ramane cu celelalte povesti din folclor? Metoda pendulului nu va releva nici ea raspunsul deoarece fatul nu poate avea niciun fel de impact asupra modului in care se misca ceva din exterior.

Si nu exista nicio dovada ca tipurile de alimente poftite de viitoarea mama sunt legate de genul fatului. De asemenea, este un mit si cel legat de greturi pentru ca majoritatea greturilor matinale apar in primele 12 saptamani cand embrionul este extrem de mic si nivelul de hormoni legati de gen este redus.

Singurele modalitati de incredere sunt cele de tip screening medical – ecografie, amniocenteza sau prelevare de vilozitati coriale.