Părinți de nota 10

11 lucruri pe care NIMENI NU LE SPUNE despre ce se întâmplă cu ADEVĂRAT atunci când devii MAMĂ

Este un sentiment incredibil acela de a deveni mamă. La urma urmei, este o experiență care îți schimbă viața. De la prima ecografie până la planificarea tuturor lucrurilor, copilul are un efect profund asupra stării tale emoționale, chiar înainte de a se naște. Dar orice viitoare mămică știe că au loc niște schimbări fizice chiar și după naștere. Iată ce se întâmplă cu corpul tău când naști!

Ce schimbări au loc în corpul tău când naști?

1. Pierderea părului

Sarcina poate fi perfectă pentru părul tău. Din păcate, contrariul este adesea adevărat atunci când vine vorba de perioada de după naștere. Atunci când cele mai multe femei rămân însărcinate, acestea au părul mult mai des. Dar acest lucru dispare din cauza unei scăderi semnificative a estrogenului. Multe mame văd o pierdere vizibilă a părului după naștere. Vestea bună este că aceasta nu este cu adevărat o cădere a părului, ci o revenire la normal după ce s-a îndesit părul în timpul sarcinii. Dacă acest lucru te deranjează, poți folosi un șampon pentru volum, deoarece conține ingrediente care te ajută să ascunzi această cădere masivă a părului.

2. Constipație

Hormonii sarcinii îți pot afecta intestinul, precum și unele dintre medicamentele prescrise pentru noile mămici. Toate aceste lucruri duc la constipație, care este des întâlnită după naștere. Mișcările intestinale revin la normal în primele zile după naștere bebelușului. Dar dacă te simți constipată și după această perioadă scurtă, asigură-te că bei cel puțin 8-10 pahare mari cu lichid pe zi. De asemenea, poți încerca să mănânci prune, deoarece acestea sunt un laxativ natural mai blând.

3. Transpirații

Dacă simți că transpiri mai mult după ce ai dat naștere, nu te îngrijora. Nu ești singura persoană care a observat acest lucru. Mai exact, acest lucru se întâmplă în cazul multor mămici, mai ales în timpul noapții. Acest lucru are loc din cauza acelor hormoni de sarcină pe care încă îi ai în corp. Până când corpul tău va reveni la normal, poți dormi pe un prosop, pentru a nu uda pernele și așternuturile. De asemenea, poți evita să dormi în pijmale groase, astfel încât să nu îți fie foarte cald noaptea.

4. Probleme cu vezica urinară

Este posibil ca bebelușul tău să nu fie singurul căruia să îi fie greu să își controleze vezica urinară după naștere. Incontinența urinară poate apărea în cazul multor noi mămici. Dacă te duci la toaletă mai des decât obișnuiai, nu îți face griji. Nașterea slăbește mușchii pelvisului, însă acest lucru este corectat în general în decurs de un an.

5. Întunecarea pielii

Multe mame pot observa că zona inghinală are o culoare diferită după naștere. Pigmentarea din zona inghinală va apărea după nașterea unui copil.
Situația poate reveni la normal odată ce zona și hormonii se stabiliează. Dacă pielea nu revine niciodată la culoarea de dinainte de naștere și acest lucru este o problemă pentru tine, există opțiuni cum ar fi tratamentele cu lasere, intervențiile chirurgicale și anumite creme de albire.

6. Sâni măriți

Sânii măriți ar putea părea un efect secundar amuzant după ce naști, dar adevărul este că bustul post-sarcină nu este la fel ca un implant gratuit. După naștere, sânii se umplu cu lapte, lucru care poate fi dureros. Durerea ar trebui să dispară odată ce începi să alăptezi. Cu toate acestea, dacă nu alăptezi, durerea ar putea continua până când organismul nu va mai produce lapte. Deși simptomele sunt, de obicei, mai grave în primele zile postpartum, ar trebui să se amelioreze cu cât alăptezi mai mult. Există și tratamente care să te ajute, precum masajul mamar și folosirea pompelor mamare. Îngrijirea constantă ar putea ajuta bustul să fie mai puțin dureros. Dar dacă nu observi nicio îmbunătățire, încearcă să faci un duș călduț. Poți încerca, de asemenea, purtarea unui sutien sport pentru sprijin suplimentar.

7. Dumnezeu îți da puterea necesară ca să reziști, să rămâi vie, și cel mai miraculos, să uiți durerea unui travaliu de 35 de ore.

8. Nopțile nedormite nu sunt atât de strașnice ca cele dinaintea maternității, când credeam că a doua zi nu o sa pot măcar să-l țin in brațe, de undeva căpătam energie pentru întreaga zi, și așa in fiecare zi.

9. Frica. Am recunoscut în sfârșit cât îmi este de frică. Am înțeles-o pe mama când vedea totul în jurul meu potențial pericol. Frica pentru el stă la cârma maternității, în rând cu multă dragoste și responsabilitate.

10. Răbdarea. De câtă răbdare are nevoie o mama. Să schimbi scutecul pe care abia i l-ai pus, să strângi de pe jos mancarica pe care abia i-ai gătit-o, să speli hăinuța, care abia s-a uscat.

11. Îți vezi părinții prin totalmente alți ochi. I-am mulțumim mamei și i-am zis ca o iubesc cu atâta ardoare, de parca prima oară am văzut-o, de parca M-am născut eu.