Părinți de nota 10

10 lucruri interesante despre sarcină pe care ar trebui să le știe orice femeie

Sarcina este o binecuvântare pentru fiecare femeie, iar majoritatea cuplurilor abia așteaptă să aibă un bebeluș. Corpul unei femei însărcinate trece prin numeroase schimbări atunci când copilul se află încă în burtică. Uite câteva lucruri interesante despre sarcină pe care poate nu le știai:

Inima ta crește

Atunci când uterul tău crește, cutia toracică se întinde, iar progesteronul înmoaie articulațiile. Inima și ficatul tău cresc pentru a face față volumului de lucru suplimentar.

Oasele ți se înmoaie

Nivelului ridicat de estrogen și relaxină cauzează relaxarea ligamentelor din corp, inclusiv cele din spatele tău.

Corpul tău se poate umfla în orice zonă

Fluidul extra care circulă în corpul tău poate cauza uneori umflături în întregul corp, dar cel mai adesea la glezne.

Ți se schimbă pielea

Piele ți se poate usca datorită hormonilor. Surplusul de colagen se rupe și cauzează acele vergeturi care nu ne plac deloc. Din păcate, acestea nu o să dispară de tot, doar o să se estompeze cu timpul.

Apar venele albastre

Sunt persoane care sunt predispuse genetic la varice, însă nu toată lumea. Pentru a preveni apariția venelor albastre, fă exerciții ușoare și evită tocurile.

Ți se îngroașă părul

Părul tău va deveni mai lucios și mai gros datorită receptorilor de estrogen pe care le conțin. Creșterea părului încetinește, iar căderea acestuia este redusă.

Vei avea nevoie la baie mai des

Urinarea frecventă în timpul sarcinii este un fapt cunoscut de toată lumea. Aceasta se datorează uterului care se mărește în volum și a nivelului ridicat de progesteron.

Corpul devine mai flexibil

Corpul tău începe să se pregătească pentru naștere, astfel că hormonii și relaxina reduc densitatea cartilajelor și a ligamentelor. În această perioadă vei fi mult mai flexibilă.

Vei avea furnicături în mâini

Aceste furnicături se pot datora unui presiuni asupra unui nerv care trece prin mâna până la încheietură. Oricine poate avea aceste furnicături, însă în timpul sarcinii cresc riscurile. De obicei, trec după naștere.

Corpul tău va produce mai mult sânge

Volumul total de sânge crește cu până la 50% și vei produce cu până la 20% mai multe celule roșii pentru a transporta mai mult oxigen prin corp.