Părinți de nota 10

Sfaturi universal valibile pentru părinți pentru o viață mai ușoară

Este greu sa fii parinte. Ai o serie de indatoriri pe care trebuie sa le indeplinesti cu precizie pentru ca micutul tau sa creasca armonios. In ultimul timp, au aparut o serie de „trucuri”, descoperite de mamicile din toate colturile lumii care iti simplifica sarcinile.

Aceste „parenting hacks” sunt nici mai mult nici mai putin decat noi intrebuintari aduse unor lucruri pe care le ai prin casa. Astfel, incurajezi ideea de reciclare si de ce nu, il inveti si pe copilul tau ca poate reutiliza anumite lucruri.

1. Cosul de rufe folosit in cada

Vrei sa-i faci baie copilului, dar acesta nu vrea sa fie atins de niciun strop de apa, pana nu are cu el ratusca preferata. Ratusca preferata obisnuieste sa se lase purtata de „valuri” si se departeaza de copil. Pentru a preveni acest lucru, poti folosi un cos de plastic pe care il folosesti de obicei pentru rufe.

Pui cosul in cada, iar in interiorul lui il pui pe copil impreuna cu jucariile sale. Avantajul acestui truc este faptul ca peretii cosului impiedica jucariile sa se departeze prea mult, iar in timp ce micutul tau se joaca tu ii faci baie in voie.

2. Bratara cu numarul de telefon

Decat sa stai sa ii scrii numarul de telefon pe fiecare caiet sau sa ii atasezi eticheta de ghiozdan, poti sa ii confectionezi o bratara colorata, care sa contina si bilutele cu cifrele din numarul tau de telefon. Este un truc ingenios, pentru ca in cazul in care copilul se pierde in multime, poti fi contactata foarte repede.

3. Manusa salvatoare

De multe ori ti s-a intamplat sa intarzii la serviciu sau la diverse intalniri pentru ca imediat cum plecai de langa copil atunci cand il puneai sa doarma, acesta se trezea. Acum il poti „pacali” pe micut, dandu-i impresia ca esti tot timpul cu el.

Ai nevoie doar de o manusa pe care o umplii cu margelute moi si bucati de material. Manusa o asezi in locul mainii tale si copilul doarme linistit in continuare.

4. Abtibildul lipit in interiorul pantofilor

Acest truc il ajuta pe copilul tau sa se incalte corect. Cand sunt inca la o varsta frageda, cei mici nu fac diferenta intre pantoful stang si cel drept si se intampla de multe ori sa ii puna invers. Daca iei un abtibild colorat, il tai la jumatate si lipesti fiecare jumatate in interiorul fiecarui pantof, copilului ii va fi mai usor sa-i diferentieze.

5. Paharul cu magnet

Tot timpul trebuie sa ii dai copilului cana/paharul din dulap, pentru ca el nu ajunge. In picioare, pe un scaun este periculos sa-l lasi sa se urce. O solutie pentru acest lucru este sa lipesti bucati mici de magneti pe o parte a paharului. Pentru copil va fi simplu si distractiv sa-si lipeasca ori de cate ori vrea paharul de frigider.

6. Tava pentru plastilina

Jocul cu plastilina este benefic pentru copil pentru ca ii dezvolta imaginatia, dar pentru tine este o adevarata povara sa stai sa strangi mereu bucatelele mici care au cazut sub masa. Poti inceta sa mai faci asta, daca ii pui copilului plastilina si formele pe o tava cu marginea putin ridicata.

Trucul acesta pastreaza plastilina la locul ei si pe tine te salveaza de o grija in plus.

7. Capac pentru paharul de pictura

Copilul tau adora sa picteze asa cum tu adori ca totul sa fie curat. Cand treci pe langa Starbucks aminteste-ti de paharele care au capac si imagineaza-ti ce utile sunt pentru tine.

8. Sacul de rufe pentru piesele de puzzle

Piesele de puzzle sunt de diferite marimi si culori. Fiecare puzzle are cutia lui insa cand sunt prea multe, copilul le amesteca si nu mai reuseste sa le deosebeasca. Un truc foarte util este sa le depozitezi in saculeti pentru lenjerie, de preferat de diferite culori. Aceasta metoda este foarte folositoare si atunci cand calatoriti.

9. Elastic pentru incuietoare

Nu doar o data s-a intamplat ca micutul tau sa se inchida afara sau in interiorul unei camera si sa nu se reuseasca sa descuie. Pentru a evita acest incident, foloseste un elastic sau o bucata de banda adeziva pe zavorul de la usa.

10. Cutia de servetele pe post de cos de gunoi

Servetele, bucati de sevetele, mototolite, folosite sau nefolosite. Sunt peste tot in casa, mai ales cand copilul este bolnav? Foloseste-te de cutiile goale de servetele. Amplaseaza-le strategic prin casa, in locurile unde copilul petrece mai mult timp si vei vedea rezultatele. Trucul acesta iti permite sa refolosesti ingenios o cutie pe care multi o arunca.