Părinți de nota 10

Dovedit ștințific. copiii cu capul mare chiar sunt mai deștepți

Copiii cu capul mare sunt mai inteligenți! Un nou studiu, realizat în Marea Britanie și citat de netmums.com, sugerează că acei copii care au capul mai mare la naștere sunt mai inteligenți și au o probabilitate mai mare să urmeze studii universitare.

Studiul, finanțat de un ONG specializat în probleme de sănătate din Marea Britanie – UK Biobank, sugerează faptul că dimensiunea creierului și circumferința capulului la bebeluși are legătură cu probabilitatea de a ajunge să obțină o diplomă universitară.

De asemenea, copiii cu o dimensiune a capului mai mare sunt se pare și mai inteligenți, obținând note mai bune la teste, susțin cercetătorii, care au analizat date pentru mai bine de 100.000 de copii din Marea Britanie. Dimensiunea medie a capului nou-născuților este de 35 de cm la fete și de 36 de cm la băieți.

Copiii cu capul mare sunt mai inteligenți! O descoperire neașteptată

Oamenii de știință au vrut să afle dacă există o legătură între gene, IQ și sănătate. Studiul publicat în Revista de specialitate Molecular Psychiatry, a arătat că există o legătură puternică între gene și inteligență, însă dimensiunea capului copilului a fost o descoperire neașteptată.

A fost demonstrat științific: inteligența se moștenește de la mamă

Profesorul Ian Deary, de la Edinburgh University, cel care a condus studiul, a declarat pentru Neuroscience News: „Pe lângă faptul că există o legătură între abilitățile cognitive și unele probleme de sănătate mintală și fizică, studiul a arătat că abilitățile cognitive sunt influențate de dimensiunea creierului și este un indicator pentru nivelul de educație la care o persoană poate ajunge”.

Ereditatea, mediul și inteligența copilului

Este estimat că între 40 și 60 la sută din inteligența unui om este ereditară. Asta înseamnă că procentele care au rămas depinde de mediul înconjurător. De fapt, ceea ce noi numim inteligență este, de fapt, abilitatea noastră de a rezolva probleme.

Însă, partea interesantă este că, pentru a putea rezolva probleme, avem nevoie și de sistemul limbic, deoarece creierul nostru funcționează ca întreg.

În plus, nu trebuie să uităm de faptul că, deși un copil are un coeficient IQ mare, trebuie să-i stimulăm inteligența prin încercări noi, care se îmbunătățesc constant. Altfel inteligența se va dispersa.

Cât de mare este dimensiunea capului copilului tău? Creză că dimensiunea capului poate fi un indicator al inteligenței?