Părinți de nota 10

Este sigura ca bebelusul ei i-a salvat viata. Cum a descoperit ca are cancer

Medicii i-au facut mai multe teste si, in cele din urma, Sarah, a fost diagnosticata cu una dintre cele mai agresive forme de cancer! Medicii i-au pus acesteia diagnosticul de cancer de san triplu-negativ.

Cancerul de san triplu-negativ cuprinde aproximativ 15-20% din toate cazurile de cancer mamar si este caracterizat de manifestari clinice agresive si optiuni reduse de tratament. In comparatie cu cancerele cu receptori estrogeni (ER), cancerul de san triplu-negativ are un risc crescut de recidiva in maximum 5 ani, dar in acelasi timp un risc scazut pentru metastazele osoase. Acest tip de cancer apare cu precadere in cazul femeilor tinere.

Din fericire, cancerul a fost depistat in faza incipienta, iar tanara mamica a inceput imediat tratamentele specifice de chimioterapie.

Acum este posibil ca medicii sa-i recomande mastectomia, o interventie de extirpare a ambilor sani pentru a preveni posibile tumori viitoare. Aceasta va fi o incercare dificila pentru Sarah, insa, din fericire sotul, copilul si rudele ii sunt aproape si o sprijina.

Daca Teddy, bebelusul acesteia, nu ar fi refuzat sa manance de la sanul afectat, viitorul ar fi putut fi unul tragic pentru Sarah, care ar fi putut descoperi cancerul mult prea tarziu.

Nu toti bebelusii refuza sa mai manance de la sanul afectat de cancer

Cazul lui Sarah este unul fericit, deoarece refuzul bebelusului de a manca a trimis-o imediat la medic. Cu toate acestea, este important de stiut ca nu toti copiii au acelasi comportament.

Mai multe informatii pe copilul.ro