Părinți de nota 10

Lucruri incredibile care se petrec într-o femeie însărcinată!

Fiecare mamă spune că perioada în care a fost însărcinată a fost una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii sale. Aceasta reprezintă punctul de plecare în construirea oricărei relații mamă-copil, însă nu este deloc o perioadă uşoară.

Trecând peste lucrurile generalizate pe care probabil le ştiţi deja, precum durerile puternice, starea de greaţă sau poftele ciudate, există anumite lucruri despre perioada sarcinii care sunt mult mai puţin cunoscute.

Iată care sunt câteva dintre cele mai interesante lucruri care se petrec pe parcursul sarcinii şi care merită să fie cunoscute:

1. Bebeluşul poate să audă, să vadă sau să simtă lucrurile care se petrec în jurul lui încă de când se află în interiorul uterului.

2. Începând cu al doilea trimestru de sarcină, bebeluşul începe să urineze în interiorul uterului.

3. Chiar dacă acest lucru pare foarte greu de crezut, bebeluşii plâng în uter pe perioada sarcinii.

4. La sfârșitul sarcinii, placenta ta conține cantitatea de estrogen echivalentă cu cea pe care o produce o femeie normală timp de 3 ani.

5. Bebeluşii pot simţi gustul alimentelor pe care mama lor le consumă.

6. Pe parcursul sarcinii, dimensiunea uterului femeii se extinde, ajungând să fie de 500 de ori mai mare decât dimensiunea normală a acestuia în cazul unei femei care nu este însărcinată.

7. Amprentele unui om se formează în uter, încă de la vârsta de 3 luni a fetusului.

8. În ceea ce priveşte ordinea dezvoltării organelor interne, plămânii sunt ultimii care se dezvoltă