Părinți de nota 10

6 semne care trebuie să te facă să fugi de pediatrul copilului tău ca de foc

Care sunt modalitatile prin care poti recunoaste un medic neprofesionist? Expertii de la Baby Center au identificat anumite semne de averizare pe care trebuie sa le luati in considerare, atunci cand mergeti la medic sau va alegeti un medic nou.

O atitudine indiferenta sau nepasatoare

Sunteti in cautarea unei persoane care sa va acorde ingrijiri medicale, nu a unui nou prieten – deci o personalitate stralucitoare, probabil, nu este o prioritate atunci cand alegeti un medic. Totusi, este inteligent sa observi cand un medic este in mod constant rece si autoritar sau nu te tine minte de la o vizita la alta.

Cand vine vorba de medicul copilului dumneavoastra, trebuie sa fii atent la modul in care el sau ea interactioneaza cu copilul. O vizita la medic poate fi o experienta uneori traumatizanta pentru copil si un medic pediatru grijuliu il va face pe copil sa se simta confortabil.

Cauta un medic care coboara la nivelul copilului dumneavoastra pentru a explica ceea ce se intampla si de ce si care isi exprima interesul in mod autentic.

Nu asculta si nu raspunde

Majoritatea medicilor sunt extrem de ocupati, dar un medic bun isi va face timp pentru a raspunde la intrebarile dumneavoastra. Daca te face sa simti ca ingrijorarile sau intrebarile nu ti-au fost raspunse, acesta e un semn rau.

Ca pacient ai dreptul sa te astepti la curtoazie si raspunsuri, nu doar de la medic, ci si de la toata lumea de la birou – de la receptionista, la asistenta. Medicul, sau cineva din birou, ar trebui sa raspunda la apelurile telefonice in timp util.

Nu are cunostintele necesare

Luati in considerare schimbarea medicului in cazul in care acesta nu pare sa tina pasul cu articolele cele mai recente din literatura medicala. O parte din munca unui medic inseamna educarea pacientilor cu privire la sanatatea lor.

Aceasta inseamna sa explice rezultatele testelor medicale, sa informeze pacientii cu privire la medicamentele prescrise si sa furnizeze sfaturi legate de nutritie si de sanatate.

Nu va asteptati ca medicul sa fie in masura sa raspunda la toate intrebarile dumneavoastra sau sa diagnosticheze orice problema pe loc. Dar puteti urmari daca sunt recomandate teste gresite sau mesajele nu sunt transmise corespunzator.

Toata lumea face greseli, desigur, dar scaparile repetate sau o anumita superficialitate ar putea indica faptul ca medicul dumneavoastra face gafe mai mari.

Recomandari proaste

Un medic neprofesionist este probabil sa aiba o reputatie patata. Este posibil sa aveti nevoie sa faceti munca de detectiv pentru a va asigura ca un medic este bun.

incepeti prin a discuta cu un medic in care aveti incredere, prieteni, rude si colegi de serviciu care pot fi familiarizati cu doctorul respectiv. Verificati site-uri care ofera comentarii despre medici.

Va pune sa faceti mai multe teste si sa urmati mai multe proceduri suplimentare

Un medic ar trebui sa recomande teste suplimentare in cazul in care acestea sunt justificate, dar trebuie sa fii precaut in cazul in care acest lucru se intampla tot timpul.
In unele cazuri, medicii recomanda teste suplimentare dintr-un exces de prudenta, spune Schultz, medic pediatru.

„Aceasta ar putea insemna ca nu au incredere in propria lor judecata”, adauga ea.

Nu iti respecta timpul

Cat timp ar trebui sa asteptati la medic? O asteptare de 20 de minute este rezonabila, mai mult de o ora nu este.

„Vor fi situatii de urgenta, desigur, dar daca asteptati de obicei o ora sau mai mult, as cauta un medic nou”.