Părinți de nota 10

Studiu: care este, de fapt, vârsta ideală pentru a avea copii

După mai multe analize realizate de-a lungul anilor, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas (SUA) au descoperit care este, de fapt, vârsta ideală pentru a avea copii.

În ultimii ani, tot mai multe femei amână apariţia unei sarcini din diferite motive: pentru a duce o viaţă fără griji, pentru a ajunge cât mai sus în carieră sau pentru a face mai multe călătorii alături de partener. Toate aceste motive contrazic de fapt teoria conform căreia vârsta ideală pentru a avea copii este 20 de ani, arată www.familyshare.com. Dar cum teoriile se schimbă şi evoluează de la an la an, cercetătorii au descoperit în urma mai multor studii care este cel mai prielnic moment pentru femei să devină mame.

Ce spun specialiştii: care e vârsta ideală pentru a avea copii

Contrar opiniei care există în popor, cercetarea condusă de medicul şi sociologul John Mirowski de la Universitatea din Texas a arătat faptul că vârsta ideală pentru a avea copii este 34 de ani. Specialiştii în sănătatea femeii susţin că acestea ar trebui să devină mame la 34-35 de ani deoarece în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuse să dezvolte anumite probleme de sănătate.

În schimb, la vârsta de 34 de ani ele se află la un nivel optim din punct de vedere al sănătăţii şi sunt şi pregătite pentru a purta o sarcină şi a aduce pe lume un copil. De asemenea, medicul Mirowski susţine că femeile trebuie să aibă mai multă grijă dacă vor să rămână însărcinate aproape de vârsta de 40 de ani, mai ales că riscurile de a apărea complicaţii la nivelul aparatului reproducător sunt mai ridicate.

Şi alţi psihologi susţin teoria medicului John Mirowski spunând că de regulă femeile au o relaţie mai stabilă alături de partener la 34-35 de ani, se simt mai energice şi pline de viaţă, au atins multe dintre obiective în viaţa profesională şi sunt suficient de mature pentru a creşte un copil. Toţi aceşti factori fac ca intervalul 34-35 de ani să fie vârsta ideală pentru a avea copii.